Elvin Tekstil'in urettiği ve kendi kendini temizleyen, mikrop barındırmayan, koku gideren ve UV ışınlarını engelleyen perde “Green Guard”ın, ozellikle yurt dışından buyuk ilgi gorduğu bildirildi.
Elvin Tekstil Yonetim Kurulu Başkanı Canan Sonmez Canik, Orta Doğu Teknik Universitesi işbirliği ve TUBİTAK katkılarıyla geliştirilen perdenin, dunyada ilk defa nano teknolojiyi kullanılarak uretildiğini vurgulayarak, perdenin cay, yağ, şarap gibi organik lekeleri zaman icinde kendi kendine yok ettiğini soyledi.
“Yeşil koruma” anlamına gelen “Green Guard”ın, UV ışınlarını engelleme, mikrop barındırmama, kendi kendini temizleme, asılı olduğu mekanı kotu kokulardan arındırma gibi bircok işleve sahip olduğunu kaydeden Canik, bu ozelliklerin, urunun katma değerini artırma acısından cok onemli olduğunu dile getirdi.
Canik, “Green Guard”ın, dunyanın geleceğiyle ilgili onemli bir calışma olduğunu ve tekstil sektorunde dunyada bir ilk olduğunu ifade ederek, şoyle konuştu:
“Susuzluğun insanoğlunu tehdit ettiği bir donemde, urune katma değer sağlayacak ozellikler geliştirirken, bu tehdidi goz ardı edemezdik. Kuresel ısınma neticesinde gelecek nesilleri buyuk tehlikeler bekliyor. Buna bir cozum bulmak amacıyla yola cıktık ve Green Guard'ı urettik. Perdemiz, kuresel ısınmada su kıtlığı da duşunulurse kullanım suyu ihtiyacını azalttığı icin son derece cevreci bir urun.”
GUNEŞ IŞIĞI, LEKELERİ YOK EDİYOR
Canan Sonmez Canik, “Green Guard”ın, guneş ışığından yani ev ortamındaki ışıktan yararlandığını belirterek, “Mesela, Green Guard yağ lekesi oldu. Bu leke, guneş ışığı gorduğu surece kendi kendine yok oluyor. Perdeyi yıkamanıza gerek kalmıyor. Boylelikle dunyayı tehdit eden susuzluğa karşı bir nevi onlem almış oluyoruz” diye konuştu.
YURT DIŞINDAN YOĞUN İLGİ
Urunun, yurt dışından yoğun ilgi gorduğunu dile getiren Canik, şoyle devam etti:
“Konuyla ilgili inanılmaz taleple karşı karşıyayız. Bu, cok sevindirici bir gelişme. Urunumuzu butcemiz elverdiğince dunyaya tanıtmaya calışıyoruz. Cok da ilgi gormeye başladı. Urunumuzu en son Belcika Decosit Fuarında tanıttık. Bu urunumuzle, Elvin Tekstil olarak fuarda başarılı 3 şirketin icine girdik ve bununla ilgili olarak bir belgeyle odullendirildik. Kısa bir sure once de Avustralya'dan urunle ilgilenilen bir e-posta aldım. Uluslararası ev tekstil dergilerinde urunu oğrenen kişiler bize ulaşıyor. Sadece ulkemiz icin değil, dunya icin de cok onemli bir buluş olan urunumuz, yoğun ilgi gormeye başladı. Dunyanın bir ucundan bile talep alıyoruz.”
“OTOMOTİVDE DENENİYOR”
Canik, teknolojinin cok hızlı geliştiği bu donemde, hangi sektorde olursa olsun urunun daha işe yarar hale getirilmesi gerektiğini anlatarak, urunle ilgili deney ve testlerin devam ettiğini soyledi.
Ar-Ge departmanında urunun dağarcığın genişletmek adına calışmaların surduğunu belirten Canik, şunları soyledi:
“Mesela otomotiv koltukları ve tavanları icin bu urunu geliştirebilir miyiz diye calışıyoruz. Cunku arabalarda sigara iciliyor ve kir oluyor. Otomobilin icinde kullanılan tekstil urununun ortamdaki kiri kendi kendi temizlemesi icin testler gercekleştiriliyor, bir takım calışmalar yapılıyor. Ama henuz sonuclanmış değil, şu ana kadar gelişen somut bir şey yok. Tekstil sektorundeki bir cok urune bunu uygulama şansı elde edersek, dunyanın geleceği icin bir fayda sağlamış oluruz.”
HER ŞEYİYLE YERLİ BİR BULUŞ
Canik, “Green Guard”ın, ilk defa hammaddesi başta olmak uzere her şeyiyle yerli bir buluş olduğuna dikkati cekerek, “Uretim icin bir takım hammaddeleri ithal etmenize gerek yok. Boylelikle de tum kazanc, ulkenin oluyor. Bir dunya markası olmayı hedefliyoruz. Dunya genelinde 'Made in Turkey' yazılı urunlerin sayısını artırmak istiyoruz” dedi.
Ekonomik kriz ile baş etmenin tek yolunun ozgun ve farklı tasarımlarla nano teknolojik akıllı tekstiller olacağı bilinciyle hareket ettiklerini anlatan Canik, bu nedenle firmaların Ar-Ge'ye cok ciddi yatırımlar yapması gerektiğini sozlerine ekledi.
kendini temizleyen perde
perdenin cay, yağ, şarap gibi organik lekeleri zaman icinde kendi kendine yok ettiğini soyledi.
Genişletmek icin tıkla ...
iyide bizim perdelerde cay,yağ,şarap lekelerinden ziyade kalorifer isi ve sigara kokusu oluyor. Bunlarıda temizleyip bembeyaz yapıyor mu aceba bu perdeler.
Evleri boya badana yaptırırkende nano teknolojisi bu ışık gorunce kendi kendini temizler demişlerdi. Ama benim kalorifer isi ateş tutmuşda izi var gibi duvarda sırıtıyo. Bu perdelerde o hesaba donmez inşallah kendini temizleyen perde
ben anlamam perde işinde ama yine de guzel paylaşım kendini temizleyen perde
Kendi kendini utuleyen ve asanını beklerken kendini temizleyen perde cıkmış

Teşekkurler şekercim kendini temizleyen perde
Hic olurmu oyle şoyle perdeyi şakır şakır suda yakayacaksın astığın zaman evin ici misss gibi yumuşatıcı kokacak kendini temizleyen perde
demekki oluyormuş Blue bende cok şaşırdım ama artık cok şaşırmamak gerek alıştık yeniliklere kendini temizleyen perde
Bluueeeemmmmmmm nasıl oluyo o dediğin yarın bi ara uğrasana :f132:
yav perde yıkamak demeyin bana o konuda az hastalık derecesindeyim ben yarım gunde bir perde yıkıyorum bir gunde iki perde yani duşunun halimi tam benlikmiş bu perdeler kendini temizleyen perde
WisH' Alıntı:
iyide bizim perdelerde cay,yağ,şarap lekelerinden ziyade kalorifer isi ve sigara kokusu oluyor. Bunlarıda temizleyip bembeyaz yapıyor mu aceba bu perdeler.
Evleri boya badana yaptırırkende nano teknolojisi bu ışık gorunce kendi kendini temizler demişlerdi. Ama benim kalorifer isi ateş tutmuşda izi var gibi duvarda sırıtıyo. Bu perdelerde o hesaba donmez inşallah
Genişletmek icin tıkla ...
Aynen katılıyorum Wishime hele doğal gaz isi insanı bezdiriyor artık onlara faydası varsa hemen alırım...Nefret ediyorum perde asmaktan az yıkanırsa az asılır

Valla guzel bir şeye benziyor ama bana bi faydası yok..