Sekiz ay once sırıtında ikiziyle doğan minik Faith eğer ameliyat olmazsa asla yuruyemeyecek.
Ailesi ozurlu doğan kıza "inanc" anlamına gelen Faith ismini verdi. Kızın ozru ise kalcasında iki tane ayak cıkıntısı ile doğması.
18 yaşındaki anne Mercy Lenganji, "İkizim olacağı soylendi. Sezeryanla doğum yaptım. Ancak ikizlerden biri yeterince gelişememiş ve bacakları Faith'in vucuduna yapışmış. İlk doğduğunda herkes ona garip bakıyor ve guluyordu. Ama ben umudumu hic kaybetmedim. Onu her haliyle seviyorum ve yaşamasını istiyorum" diyor.
İnanc bebek, iyi olması icin İngiltere'ye getirilmiş ve şu anda ameliyat icin hastanede tutuluyor. 10 uzmanın gireceği ameliyatın beş saat surmesi bekleniyor. Kızın ameliyat masraflarını Zambiya hukumeti ustlenmiş. Ameliyatı yapacak olan Profesor Lupando Mukong, "Bu ameliyat, Faith'in yaşam kalitesini yukseltecek. Riskli bir ameliyat ama iyi olacağına yurekten inanıyoruz. Ameliyattan sonra onu uzun suren bir rehabilatasyona alacağız" diye konuştu. Sırtında iki ayakla doğdu.
Allah yardımcıları olsun

Cok uzucu..