Allahu teÂl icin sevmek ve Allahu teÂl icin duşmanlık etmek.
Allahu teÂlÂya CebrÂil aleyhisselÂm gibi ibÂdet etseniz; hubb-ı fillÂh ve buğd-ı fillÂh yapmadıkca, hicbirisi kabûl olmaz! (Hadîs-i şerîf-MektûbÂt-ı Ma'sûmiyye)
Amellerin, ibÂdetlerin en kıymetlisi, hubb-ı fillÂh ve buğd-ı fillÂhtır. (Hadîs-i şerîf-Berîka)
Allahu teÂlÂ, Mûs aleyhisselÂma; "Yalnız benim icin ne yaptın" buyurdu. "Y Rabbî! Senin icin namaz kıldım, oruc tuttum, zekÂt verdim ve zikr yaptım (Seni andım) " cevÂbını verince; "Kıldığın namazlar seni Cennet'e kavuşturacak yoldur, kulluk vazîfendir. Orucların seni Cehennem'den korur. Verdiğin zekÂtlar, kıyÂmet gunu sana golgelik olur. Zikirlerin de o gunun karanlığında sana ışık olur. Benim icin ne yaptın?" buyurdu. "Y Rabbî! Senin icin olan şeyi bana bildir" deyince, Allahu teÂlÂ; "Y MûsÂ! Sevdiklerimi sevdin mi ve duşmanlarıma duşmanlık ettin mi? " buyurdu. Mûs aleyhisselÂm, Allahu teÂl icin olan en kıymetli şeyin Hubb-ı fillÂh buğd-ı fillah olduğunu anladı. (Hadîs-i şerîf-MektûbÂt-ı Ma'sûmiyye)
Allahu teÂlÂnın en cok sevdiği ibÂdet, hubb-ı fillÂh ve buğd-ı fillÂhtır. (SuleymÂn bin CezÂ)