ANKARA/DİYARBAKIR - TRT, 1 Ocak’ta yayınına başlayacağı Kurtce kanal icin dun test yayınına başladı. Dun saat 18.00’di test yayına başlayan Kurtce kanalda 24 saat surecek deneme yayını boyunca, tanıtım goruntuleri, Kurtce kanalla ilgili duşuncelerin aktarıldığı roportajlar ve muzik klipleri yayınlanacağı acıklandı.
(TRT 6’nın Uydu Frekansı: 12685, Polarizasyon: H (Yatay), Sembol Oranı: 30000, FEC: 5/6)
DHA’nın konuştuğu Diyarbakırlı vatandaşlar gecmişte yasak olan sanatcıların hem de devletin kanalı TRT 6’ya cıkacak olmalarının onemli ve olumlu bir adım olduğunu belirterek TRT ’nin Kurtce kanalına destek verdi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerindense uygulamaya hem destek hem eleştiri geldi.
24 saat boyunca, Kırmanci lehcesiyle yayın yapacak Kurt TRT, 1 Ocak gunu Başbakan Erdoğan’ın birlik ve beraberlik mesajıyla acılacak. Altı kişi sozleşmeli olarak işe başladı. Kurtce TRT test yayınına başladı
:f1: :f1: :f1:
yorum yapmak istemiyorum bu konuda yazdığım her kelimeye yazık cunku Kurtce TRT test yayınına başladı
T.C. Anayasası
MADDE 3. – Turkiye Devleti, ulkesi ve milletiyle bolunmez bir butundur. Dili Turkcedir.
Aklımın almadığı bu ulkenin dili Turkce ise neden dil ayırımı yapılma gereği duyuldu? Turkiye Devleti ve ulkesi ile bolunmez butunluğu bu mudur? Kurtce TRT test yayınına başladı
Hadi bakalımbaşımıza budamı gelecekti demek ici cok geccc

yoruma acık bir konu ama ben tasvip etmiyorum doğrusu