İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranı etkili yağışlar sonucu yuzde 45'i gecti.

İSKİ'den alınan bilgiye gore, son yağışlarla birlikte kente su sağlayan ve toplam 868 milyon 674 bin metre kup su biriktirme hacmi bulunan Omerli, Darlık, Elmalı, Terkos, Alibey, Buyukcekmece, Sazlıdere, Istrancalar, Kazandere ve Pabucdere barajlarındaki su hacmi, 391 milyon 420 bin metrekube ulaştı. Barajlardaki doluluk oranı da yuzde 45,06'yi buldu.

Kente su sağlayan barajlardaki durum, 5 Ocak pazartesi gunu doluluk oranı olarak yuzde 37, mevcut su hacmi olarak 324 milyon 152 bin metrekup olculmuştu.

Bu rakamlara gore, son 5 gunde etkili yağışlar sonucu son barajların doluluk oranı yuzde 8'lik artış gostererek, yuzde 37'den yuzde 45,06'ya cıktı.

Gecen yıl aynı tarihte ise barajlardaki su miktarı 227 milyon metrekup doluluk oranı ise yuzde 26,6 idi.

İSKİ verilerine gore, barajlardaki doluluk oranları ve mevcut su hacimleri şoyle:

BARAJLAR MEVCUT SU HACMİ
(MİLYON METREKUP)

OMERLİ 105,026

DARLIK 51,576

ELMALI 9,4

TERKOS 117,848

ALİBEY 12,545

B.CEKMECE 33,557

SAZLIDERE 36,295

ISTRANCALAR 6,194

KAZANDERE 5,91

PABUCDERE 12,88

TOPLAM 391,420 istanbuldaki baraj suyun oranı

Teşekkurler Discoverer bu iyi haberdi..Suyumuzu bilincli kullanıp su israfını onlemekte bizlere duşuyor.. istanbuldaki baraj suyun oranı

Maşallahhh az kalmış tam dolmasına... istanbuldaki baraj suyun oranı

Cok sevindirici bir haber istanbuldaki baraj suyun oranı

Evet guzel bir haber eskiden bi haberdik İstanbulun hava şartlarından ama şimdi sağolsun ben canlı canıl Ayselimden alıyorum İstanbulun hava durumunu ve yağış durumunu
Suda kısıtlama cok zor ama mecbur olundumu yapacak birşey yok gectiğimiz senelerde ne cok sıkıntı yaşadığınızı az cok biliyoruz arkadaşlar Allah yardımcınız olsun umarım tum barajları dolduracak şoyle en guzelinden bir kar yağarda sizinde yuzunuz guler istanbuldaki baraj suyun oranı

cok mutlu oldum valla inşallah yuzde seksene kadar cıkar