Simpsonlar, Muslumanları kızdırdı
Simpsons'ların son bolumu, İngiltere ve ABDde yaşayan Muslumanların tepkisini cekti
Dunyanın en cok sevilen cizgi dizilerinden Simpsons Ailesi, son bolumunde İngiltere ve ABDde yaşayan Muslumanların tepkisini cekti. İngilterede dun yayınlanan bolumde, ailenin babası Homer Simpson, yan taraflarına taşınan Musluman aileyi terorist olarak nitelendiriyor. Ailenin yaramaz oğlu Bart, Beşir adlı Musluman cocukla arkadaş oluyor. Daha sonra Homer, Musluman babayı garajda dinamit kalıplarıyla goruyor. Ve ailenin bilgisayarını hackliyor. Burada cevredeki binaların ve alışveriş merkezinin krokilerini buluyor.
Bardaki arkadaşlarına konuyu actığında ise Barmen Moe, ona Aileyi yemeğe cağır. Sonra da gercekleri oğrenmek icin onu Jack Bauerla tanıştır diyor. Aşırı İslamcı saldırganlara işkence yapmakla unlu FBI ajanı Jack Bauer, ABDde izleyici rekorları kıran 24un baş karakteri.
Ancak sonradan Musluman babanın eski binaları patlatan ve yenilerini yapan bir muteahhitlik şirketinde calıştığını oğreniyor ve onlara ozur yemeği veriyor. ABDdeki ve İngilteredeki Muslumanlar cizgi filmi protesto etti. Simpsonsın yaratıcısı Matt Groening ise, Biz on yargıları eleştirmek icin bu bolumu cektik diyerek dizisini savundu. Simpsonlar, Muslumanları kızdırdı
Daha oncede bazı ulkelerde eğitimin bu tarzda verildiğini okumuştum.Kucuk beyinlere muslumanları terorist olarak gosterip bilincsizce o yonde eğitim vermeleri ne acı..
İslamiyet asla bir teror ve protesto dini değildir..Musluman ne terorist olabilir, ne de bir terorist Muslumandır..
Hani derler ya ''Muhur kimdeyse Suleymen odur'' diye.Ne yapabilirsiniz ki?Guc sizde değil,siz sadece ustunuzdeki karalamaları temizliklemekle meşgul olursunuz. Simpsonlar, Muslumanları kızdırdı
Aslına bakarsanız ben bolumde kızacak birşey bulmadım... Şoyleki boyle bir onyargı gercekten var bu onyargı eleştirilmiş Sİmpsonlarda....
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Simpsonlar, Muslumanları kızdırdı
-
12-09-2019, 05:27:19