TRT'nin Kurtce acılımından sonra YOK de hazırlıklara başladı. 4-5 ay icinde universitelerde Kurt Dili ve Eğitimi bolumu acılıyor.

YOK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Ozcan, universitelerde Kutce eğitimin 4-5 ay icinde uygulanabileceğini belirterek, "Biz Dil ve Edebiyat bolumunde bir şeyler yapmayı planlıyorduk. Biliyorsunuz TRT 6 kanalı acıldıktan sonra işi hızlandırdık." dedi.

Ozcan, gazetecilere yaptığı acıklamada, universitelerde Kutce eğitim konusunda bilgi verdi.

3-4 AY İCİNDE HOCALAR HAZIR OLUR
Kurtce bilen ama ana dili Turkce olan 4 oğretim uyesinin YOK'e mail yollayarak boyle bir goreve hazır olduklarını belirttiklerini ifade eden Ozcan, "Erbil'de bir universite rektoru de elemana ihtiyac duyduğumuzda eleman verebileceklerini soyledi. Onların yardımı ile cok sıkıştığımız takdirde Fransa'daki Turkoloji Enstitusu'ndeki Turk asıllı hocalardan birer ikişer faydalanmak suretiyle bir şeyler yapabiliriz. Bunu yaparsak zannediyorum 3-4 ay icinde hocalar ders mufredatını hazırlar. İki universitemize boyle yapmak mumkun olur." şeklinde konuştu.

AFFA KARŞIYIM
Oğrenci affı cıkmasına rağmen affa karşı olduğunu belirten Ozcan, şunları soyledi: "1995 yılından bugune kadar tum suclar affediliyor. Ben karşıyım oğrenci affına. Yeni bir duzenleme ile okuldan atılmayı dolayısıyla da oğrenci affını ortadan kaldıracak bir proje uzerinde calışıyoruz. Boylece af gibi bir problemimiz olmaz. Modern ve cağdaş ulkelerde yapılan o zaten Amerika gibi ulkelerde, ne okuldan atılma var ne de af var. Oğrenci istediği zaman okuldan ayrılıyor, şartlar musait olduğunda geri geliyor. Yalnız geri geldiğinde, biz bunu cokta teşvik etmemek icin, hani okuldan ayrılmayı, ikinci geldiğinde ucretlerde bir yukselterek onlem almayı duşunuyoruz."

-Alıntı- Universitelere Kurtce Bolum

Umarım bu girişimler memleketimiz icin hayırlı olur..
Teşekkurler bilgi icin..