Costner'dan Ataturk jesti
Oscar odullu Hollywood yıldızı Kevin Costner, Turk Hava Yolları’nın (THY) tanıtılacağı reklam filminde oynamak icin Turkiye'ye geldi.
"NE MUTLU TURKUM DİYENE"
Gazetecilerin karşısına başında "Ne mutlu Turkum Diyene" yazılı bir şapka ile cıkarak herkesi şaşırtan unlu aktor Kevin Costner, bununla ilgili olarak, "Ataturk'un bir sozunu okudum. Guzel bir soz olduğunu duşunuyorum. Bu şapkayı Amerika'da yaptırdım. Boyle aynı dili paylaşmadığınız uzak bir ulkeye geldiğiniz zaman ve ulkenize gelmekten ne kadar mutlu olduğumu gostermek istedim. Kucuk bir şey ama duşunebildiğim tek şeydi. Aklıma bunu yapmak geldi" dedi.
İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla ilgili sorusuna unlu aktor, "Hepimiz bir ulkede doğduk. Bunun icin bir secme şansımız olmadı. Bence onemli olan hepimizin dunya vatandaşı olarak hizmet vermesidir. Onemli olan hareket edebilmemiz seyahat edebilmemizdir. Ve kabul gormemizdir. Savaş dunyanın varoluşundan beri var. Ve bizim hedefimiz bunu bitirmektir" şeklinde oldu.
ATATURK COK OZEL BİRİ OLMALI
Costner, Ataturk'u oynama teklifi gelmesi durumunda nasıl bir yaklaşım sergileyeceğinin sorulması uzerine şunları soyledi:"Daha oncede soruldu bu soru bana. Bir Turk sanatcının oynaması lazım. Ulkede cok buyuk etkisi olan boyle bir kişiyi yine bu ulkeden Turk bir sanatcının oynamasını gerektiğini duşunuyorum. Şunu da ayrıca soylemek istiyorum. Bir kişi hakkında bu kadar gurur duyan başka bir ulkede bulunduğumu hatırlamıyorum. Cok ozel biri olmalı"
OBAMAYA DESTEK
Obama'nın secim kampanyasına destek verdiğinin hatırlatılması uzerine Costner şoyle devam etti:
"Şu anda hicbirimiz politika ile ilgili konuşmak istemiyoruz. Politikacı değiliz. Umudumuz politikaya girenler icin akıl felsefeleri dunya goruşu iyi kişiler olması. Coğu zaman boyle insanlar kazanamayabiliyor. Umut ediyorum ki benim ulkemde en iyiler yukarı cıkacaktır. Bizim icin en iyi adam kazandı. Ulkemizi temsil etmek icin en iyi insan. Onumuzdeki 30 yıl kadar boyle bir lidere ihtiyacımız var bizde ve diğer ulkelerde liderlere ihtiyac var"
BEBEK BEKLİYOR
Costner eşinin hamile olması ve bebek beklemesinden dolayı cok daha fazla gezme imkanım geri doneceğini soyledi
Turkiye'ye cok iyi ilgi gorduğu icin geldiğini ve alacağı paranın ilişkilerin devam etmesinden daha onemli olmadığının altını cizen Costner'ın İstanbul'daki programının kısa olacağı ve reklam filminin cekimlerinin ardından ulkesine doneceği oğrenildi.
"İMAJ KİMLİĞİ OLUŞTURUYORUZ"
Ote yandan toplantıda konuşan THY Yonetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY'nin onemli bir donemden gectiğini ve bir imaj kimliği oluşturmak icin dunyaca tanınmış Kevin Costner ile anlaştıklarını belirtti. Karlıtekin, cekilecek olan reklam filminin first class odaklı olmadığını filmin THY'yi uluslar arası arenada tanıtacak bir calışma olduğunu vurguladı. Costner'dan Ataturk jesti
Kevin Costner'i guzel jestinden dolayı alkışlıyorum
Ataturk rolunu oynama teklifine verdiği cevap cok yerinde..Ataturk'u canlandıracak sanatcının bir Turk aktorunun oynaması bizlerinde gonlunden gecer. Costner'dan Ataturk jesti
Bunların hepsi hikaye...Once kac para aldığını soylemek lazım.Uc gun sonra ulkesine donduğunde bunlar şoyle bunlar boyle de diyebilir.Hemen tepemize cıkarmak anlamsız.Ne demiş atalarımız ''Domuzdan post,gavur dan dost olmaz''... Costner'dan Ataturk jesti
Pardus' Alıntı:
Bunların hepsi hikaye...Once kac para aldığını soylemek lazım.Uc gun sonra ulkesine donduğunde bunlar şoyle bunlar boyle de diyebilir.Hemen tepemize cıkarmak anlamsız.Ne demiş atalarımız ''Domuzdan post,gavur dan dost olmaz''...
Genişletmek icin tıkla ...
kesinlikle katılmıyorum bu duşuncenize insanları sınıflandırmak, ayrım yapmak bence tamamen yanlış. İnsanları doğdukları toprak parcasına gore ayırdetmek, hepsini aynı kefeye koymak yapılan en buyuk yanlıştır her Turk'un mukemmel olmadığı gibi her yabancının da duşman olmadığını kabul etmek lazım. Herzaman demiyormuyuz Dunya barışı diye sizin bu sozunuz geri atılmış bir adımdır bu konuda.
Costner hayran olduğum bir aktordur yaptığı jest bence takdiri hakediyor, boyle bir hareketi değil yapmak duşunmek bile cok hoş Costner'dan Ataturk jesti
globalleşen dunyada sorunlara yol acan en buyuk problem de kendi ırkını ustun gormektir. Sonucta hepimiz insanız farklı milliyetlerden olmamız bize ceşitlilik ve zengilik kazandırır. Ustunluk değil!!. Muslumanları potansiyel terorist goren anlayışla, gavurları!! potansiyel duşman gorme aynı onyargının eseridir..
Kevin Costner gerek oyunculuğu gerekse ornek yaşamıyla takdir edilecek bir sanatcı Costner'dan Ataturk jesti
Bayılıyorum bu Adama yaw.............. Ona herşey yakışır.......... Costner'dan Ataturk jesti
HazaN' Alıntı:
kesinlikle katılmıyorum bu duşuncenize insanları sınıflandırmak, ayrım yapmak bence tamamen yanlış. İnsanları doğdukları toprak parcasına gore ayırdetmek, hepsini aynı kefeye koymak yapılan en buyuk yanlıştır her Turk'un mukemmel olmadığı gibi her yabancının da duşman olmadığını kabul etmek lazım. Herzaman demiyormuyuz Dunya barışı diye sizin bu sozunuz geri atılmış bir adımdır bu konuda.
Costner hayran olduğum bir aktordur yaptığı jest bence takdiri hakediyor, boyle bir hareketi değil yapmak duşunmek bile cok hoş
Genişletmek icin tıkla ...
Haklısınız ama bu topraklarda yaşayan bizler bize uzatılan her eli uc kere bakarak sıkacağız.Herkesi aynı kefeye koymak tabiki anlamsız ben temkinli davranıyorum.Ustelik bir ırk yuceltmesi de yapmıyorum yapmam da.Zaten şu anda biz mukemmeliz demek te aşırı anlamsız olur.Bu millet tarihinin hic bir doneminde ırk ayrımı yapmamıştır ve bunu başaran nadide milletlerdendir ve guven duygusu gelişmiştir.Sırf bu guveni yuzunden de 15-20 yıl yan yana komşuluk yaptığı ermeni ailesi tarafından katledildi.
Mesela Elton John orneğini vereyim.Doğu aleminde de cok hayranı vardır.Bir cok guzel sozler de soylemiştir bu hayranları hakkında ama bir gun hatırlıyorum haberlerden havaalanında kendisine dokunmaya calışan hayranlarına '' Siz doğulular hepiniz domuzsunuz'' diye bağırmıştı.
İstedikleri kadar bizlere jest yapsınlar.Ben samimiyetlerine inanmam.Tabi burda olduğu icin saygı icin guze bir iki şey soylemiştir.O da saygı icabıdır.
Costner'dan Ataturk jesti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Costner'dan Ataturk jesti
-
12-09-2019, 05:27:14