19 Kasım 2008 Carşamba 17:43
Bu erkek keciyi gorenler şoke oluyor. Cunku bu teke sağılıyor. Hem de en az 400 gram sut veriyor. Anada'daki teke sahiplerini de şaşırttı.
Adana'nın Karaisalı ilcesinde, erkek keci sut veriyor. Tekeden bir sağımlıkta 400 gram kadar sut alınıyor. Kecide hormonal bozukluk olduğu sanılıyor.
Tekenin cinsi ''Saanen'... Kıl kecilerinin yerine yetiştirilmeye başlanan bu keci sahiplerini şoke etti. Kecinin sahibi Sait Şahin, tekeden sut cıktığını gorunce ne yapacağını bilemedi.
Şahin, ''Satın aldığım erkek keci, yani tekenin sut verdiğini gorunce şaşkına dondum. Uzmanlara sorduğumda bunun hormonal bir sorundan kaynaklandığını soylediler'' dedi.
Bu ırktaki kecilerin sut veriminin de kıl kecisine gore 10 kat fazla olduğunu belirten Şahin, bolgedeki herkesin kecisine buyuk ilgi gosterdiğini soyluyor.
Karaisalı Tarım İlce Mudurluğunde gorevli veteriner hekim Nihat Kose, erkek kecinin sut vermesinin ender de olsa rastlanılan bir vaka olduğunu soyledi.
Kecide hormonal bir bozukluk bulunduğunu belirten Kose, ''Hipofiz bezlerin fazla hormon salgılaması sonucu sut gelebilir'' dedi.
KESİLİRSE KESİN TANI KONACAK
Kose, konuyu Fırat Universitesi oğretim uyelerinden Prof. Dr. Ali Mukremin Apaydın'a bildirdiğini ifade ederek, ''Hocamız da bu konuya kecinin kesildikten sonra kesin bir şekilde tanı konulabileceğini soyledi. Keci bir sağımda 400 gram sut veriyor. Surekli sağımı yapılırsa daha cok sut verebilir'' diye konuştu. kıyamet alameti evet buna benzer ne haberler duyuyoruz hergun

Rabbim istemiş olmuş vardır bir hastalığı, bir hormonal bozukluğu size kalsa koparıp attınız kıyameti ala allaaa
tobe diyin cabukkkk ben daha cok gencimm :f132: Ehhh insanoğlunun erkeği cocuk doğuruyorda erkek keci sut vermiş cok mu. evet ya gercekten neler duyuyoruz dunyanın sonumu geldi ne????