Milli Eğitim Bakanlığı, “ev hanımlığıonı artık diplomalı hale getiriyor. Ev işleri işlerini yapacak elemanların yetiştirilmesi amacıyla Kız Teknik Oğretim Genel Mudurluğu bunyesinde “Ev ve Aile Hizmetlerio bolumu acıldı. Buradan yetişen “ev hanımlarıo hem ev işlerini daha nitelikli ve bilimsel yapacak, hem ellerindeki belgelerle kolaylıkla iş bulabilecek, hem de istemeleri halinde universiteye gidebilecekler.
Milli Eğitim Bakanlığı, her alanda diplomalı profesyonel elemanların yetiştirilmesi amacıyla yeni calışmaları uygulamaya koymaya devam ediyor. Bakanlığın son uygulaması ise “ev hanımlığınıo diplomalı yapmak oldu. Bakanlık Kız Teknik Oğretim Genel Mudurluğu, ev işlerini yapacak elemanların yetiştirilmesi amacıyla “Ev ve Aile Hizmetlerio bolumunu hizmete soktu. Buradan yetişen elemanlar ellerindeki belgelerle hem piyasada kolaylıkla iş bulabilirken, istemeleri durumunda ise universite eğitimlerini surdurebilecekler.
-EV HANIMLARI ARTIK TUM EV İŞLERİNİ KENDİ BAŞINA YAPABİLECEK-
Kız Meslek Liseleri’nde yeni acılan “Ev ve Aile Hizmetlerio bolumune ilk oğrenciler de kaydedildi. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından bu bolumler icin hazırlanan mufredatta “Ev Sorumlusuo ve “Ev Yoneticisio olacağı belirtildi. Bu bolumlerden mezun olanlar, “Tum ev işlerini kendi başına yurutme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişio olacak.
Ev sorumlusu ve ev yoneticisi olmak isteyenlerin, ev ve aile ile ilgili konulara ilgi duyan, temiz, titiz, sorumluluk sahibi, zaman ve enerjiyi değerlendirebilen, problemleri kendi başına cozebilen, bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip, guvenilir, iş guvenliğine dikkat eden, sağlık problemi olmayan bireyler olması gerekiyor. Calışma saati sınırlaması olmadığı belirtilen ev yoneticilerinin, calışma esnasında dikkatli olmadıkları takdirde yanma, kayma, duşme, kesilmeler, elektrik carpmaları ve hava gazı, doğal gaz zehirlenmeleri gibi kazalarla karşılaşabileceği uyarısı yapıldı.
-OSS’DE EK PUAN ŞANSI-
Ayrıca, Ev Sorumlusu ve Ev Yoneticisi olacak mezunlar, tatil koyu, otel, motel, konuk evi, gibi konaklama hizmeti veren kuruluşlarda da calışabilecek. Mezunlar “Aile Ekonomisi ve Beslenme Oğretmenliğio, “Aile ve Tuketici Bilimleri Eğitimio ve “Sosyal Hizmetlero bolumlerini secmeleri halinde de OSS’de ek puan alabilecekler. Mezunlar ayrıca “Ev Ekonomisi Yuksekokuluo ve “Sosyal Hizmetler Yuksekokuluona sınavsız geciş yapabilecek.
-EV DUZENİ EĞİTİM GORECEKLER-
“Ev ve Aile Hizmetlerio tanıtım modulune gore ev yoneticisi olarak yetiştirilecek oğrencilere 4 yıl boyunca, kişisel bakım yapmak, iş ve iş guvenliği onlemlerini almak, calışma programı yapmak, ev alma/kiralama, taşınma ve duzenleme işlerini yurutmek gibi dersler verilecek. Ayrıca ders programında, kapı ve pencere, mobilya, aksesuar temizliğinin yanı sıra bulaşıkları yıkama, temiz mutfak araclarını yerleştirme, mutfak dolaplarının temizliğini yapmak, mutfak ve banyo cop atımını yapma, banyo temizliğini yapmak gibi dersler de yer alacak. madem ev hanımları diplamalı olacak sigorta da yapılsın,maaşta bağlansın ve hafta izni olsun
ya arkadaşlar eşim diye soylemiyorum O'nun yerinde olmak istemem evin butun yuku
uzerinde (yuklerini saymıyorum ne forum datası alır yazdıklarımı ne de zaman yeter ) burdan tum ev hanımlarını kutluyor,sabırlar diliyorum Ahhhh Nurdin ahhhhh keşke butun erkekler senin gibi duşunse
eşim diyorki sen ne yapıyorsun herşeyi makineler yapıyor

Ahhhh Nurdin ahhhhh keşke butun erkekler senin gibi duşunse
eşim diyorki sen ne yapıyorsun herşeyi makineler yapıyor

Genişletmek icin tıkla ...
aynen benimkiside oyle diyor

mutlaka hak verdikleri bi yon vardir Valla bu konularda hicbir fikrim yok.. Teşekkurler Şekerr.. Tabi ya en zor mesleklerden biri ev hanımlığı… Utusu, yemeği, temizliği, cocuk bakımı, moral verimi, evdeki sıcaklığı… Hepsi hepsi ayrı bir ozen gerektiriyor. İyi bir karar… BENCEDE EN ZOR BİZİM İŞŞ .BEBEK BAK YEMEK YAP İŞE GİT HAFTA TATİLİNDE EV TEMİZLE OH NE ALA MEMLEKET YAW
BİDAHA DUNYAYA GELİRSEM ERKEK OLARAK MI GELSEM NE? Bencede yerinde ve cok guzel bir karar ve Nurdin evet neden olmasın haftada bir gun izinli olsak maaşda bağlasalar super bi fikir nereye bildirmeliyiz bu isteklerimizi
Teşekkurler Wish bence super bir haber umarım gercekleşir emekli de olsakl super olacak cunku işlerimiz cok ağır