Erdoğan'ı havaya ucuracaktı
09 Kasım 2008 Pazar 15:46
Polis, İzmir'de eyleme hazırlanan bir bombacıyı yakaladı. Hain planı engellendi ancak anlattıkları tuyler urpetti!
İzmir'de polisin baskınıyla bombalı saldırıya hazırlanırken yakalanan ‘Hogir’ kod adlı bombacı Necdet Kaya ile kendisine yardım ettikleri belirtilen PTT dağıtım gorevlisi Vahit Guler ve İmran Kuzu'nun evinde ele gecirilenler, yapacakları eylemle yaşanabilecek faicayı ortaya koydu.
Ulusal bayramlarda cevrenin dikkatini cekmemek icin evlerine Turk bayrağı astıkları ileri surulen zanlıların, plastik patlayıcıyı kola kutusuna yerleştirdikleri, etkisini arttırıp, parca tesiri oluşturmak amacıyla kutunun etrafına yuzlerce civi sarmayı planladıkları acıklandı.
Bombacıların hedefinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Kasım Carşamba gunu İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Turkiye- İtalya zirvesi icin İzmir'de buluştuğu sırada AKP teşkilat binalarından birine saldırı olduğu oğrenildi. Zanlılar Kaya, Guler ve Kuzu, Terorle Mucadele Şubesi'ndeki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edildi.
DİYARBAKIR'DAN ARKADAŞLAR
Gaziemir İlcesi'ndeki Fırat Mahallesi'ndeki eve gecen cuma gunu saat 16.00 sıralarında yapılan baskında, Necdet Kaya ile kendisine yardım ve yataklık yaptıkları belirtilen PTT dağıtım gorevlileri 25 yaşındaki Vahit Guler ve 24 yaşındaki İmran Kuzu da yakalandı. Bomba imha uzmanlarının bomba dedektoru kopeklerle evde yaptıkları aramalarda, Necdet Kaya'nın yattığı yatağın altında yaklaşık 500 gram A-4 plastik patlayıcı, bombayı zaman ayarlı olarak hazırlanmak uzere saat ve funye ele gecirildi.
KOLA KUTULU BOMBA
Zanlıların evlerindeki aramada elektrikli funye ve saatle birlikte ele gecirilen plastik patlayıcının kola kutusuna yerleştirildiği de ortaya cıktı. Necdet Kaya'nın eylemden once patlayıcının parca tesiri etkisini arttırmak icin kutunun etrafına yuzlerce civi sarmayı planladığı tespit edildi.
HEDEF AKP BİNALARIYDI İDDİASI
Bu arada Hava Teknik Okullar Komutanlığı, Ulaştırma Okulu Komutanlığı ile Adnan Menderes Havalimanı'nın yakınındaki evde yakalanan ve saldırı duzenleyeceği yerle ilgili polise bilgi vermediği soylenen Necdet Kaya'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Kasım Carşamba gunu İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Turkiye- İtalya zirvesi icin İzmir'de buluştuğu sırada Hakkari'deki gibi burada da AKP binalarına yonelik bir saldırı hazırlığında olduklarının değerlendirildiği oğrenildi. allah bunlara fırsat vermesin amin şekercim allah herkesi korusun