Ağlayan cocuk lanetli mi?

Dunyanın en unlu tablolarından biri olan "Ağlayan cocuk" hakkında garip iddialar var. Lanetli olduğu soyleniyor ama...
Guney Amerika ulkesi Şili’nin başkenti Santiago’da bir organizatorun, Cadılar Bayramı icin duzenlediği partinin afişinde, dunyaca unlu “Ağlayan Cocuk” resmini kullanması ulkeyi karıştırdı.

Organizatorler, partiyi olabildiğince insana duyurmak icin afişi kentin işlek caddelerine ve alışveriş merkezlerine astı. Ancak, medyumlar ve ruh bilimi ile ilgilenen bazı kişiler, bu resmin lanetli olduğunu ve evinde saklayan insanlara kotu şans getirdiğini soyleyerek, afişin kaldırılmasını istedi.

Bu tartışma, o kadar buyudu ki, ulkenin en cok satan gazetesi Las Ultimas Noticias (LUN), olayı “Ağlayan Cocuğun Tuyler Urpenten Donuşu” sozleriyle manşetine taşıdı. Gazetenin konuştuğu yaklaşık 80 Şilili resme sahip olduktan sonra başlarına hep kotu şeyler geldiğini, boşandıklarını, işlerinden atıldıklarını, evlerinde yangın cıktığını soyledi.

LANETİN GECMİŞİ

Seksenli yıllarda İtalyan ressam Bruni Amadio tarafından cizilen, “Ağlayan Cocuk” resmi, bir anda dunya capında une ulaştı. Ozellikle Avrupa’da ardı ardına gelen olaylardan sonra, resim “lanetli” olarak anılmaya başladı. Oyle ki, bu resmin bulunduğu evlerde, yangın cıkıyor, her şey kul olsa da, bu resim sağlam kalıyordu. Hatta, 1985’te İngiliz The Sun gazetesi, okuyucularıyla birlikte bu resimden kurtulma kampanyası başlattı. Yuzlerce okuyucu, gazetenin binasının onunde toplanarak, “lanetli” resimleri ateşe verdi.

TURKİYE'DE FETHULLAH GULEN İLE UNLENDİ

Fethullah Gulen'e yakınlığı ile bilinen Sızıntı Dergisi, 1 Şubat 1979’da başladığı yayın hayatında ilk kapak resmi olarak 'Ağlayan Cocuk' tablosunu kullanmıştı. Derginin ilk sayısı 6 bin adet basılmıştı.

Fethullah Gulen'in 'M. Abdulfettah Şahin' takma adıyla dergiye yazdığı ilk yazı ise "Bu ağlamayı dindirmek icin yavru" başlığını taşıyordu.

1979'da 'Ağlayan Cocuk' kapağıyla piyasaya cıkan derginin buyuk ilgi uyandırmasının ardından Ağlayan cocuk resmi ulkenin dort bir yanına dağıldı. Minibuslerin, otobuslerin arkasına poster olarak asıldı. Ayrıca Fazilet Partisi Şişli orgutu bu resmi duyurularında kullandı. sizce bir tablo lanetli olabilir mi bence hayır

insanlar boyle konularla uğraşıyorlar ya helal olsun

sağol arkadaşım paylaşımın icin Cok sacma boyle şeylere inanmam herşey Allahımdan gelir.Teşekkurler KaRL_ ben de inanmıyorum tabiki bende inanmıyorum evet Nurdin,in de yazdığı gibi insanlar anlamsız ve boş şeylerle zaman harcamayı seviyorlar
Teşekkurler KarL Ben boyle afralara kesinlikle inanmıyorum.

Ama Karl keşke ağlayan cocuk resmini foruma koymasaydın.