Dersler IPOD'dan takip edilebilecek

Anadolu Universitesi (AU)tarafından hazırlanan ANAPOD ders portalı projesi sayesinde orgun oğrenciler, sınıfta aldıkları dersleri video goruntusu olarak izleyebilecek. Oğrenciler derslerin kayıtlarını bilgisayarlarına, muzik calar ya da telefonlarına indirebilecek.

AU oğretim uyelerinin orgun eğitim oğrencileri icin hazırladığı ANAPOD projesi yayına girdi. AU Rektoru Prof. Dr. Fevzi Surmeli başkanlığında oluşturulan ve 13 oğretim uyesinin yer aldığı projede, orgun bolumlerindeki oğrencilerin oğretim elemanlarından yuz yuze aldıkları dersler, ANAPOD sistemine girerek video goruntusu veya ses olarak tekrar izleyebilecek.

Oğrenciler isterlerse bu dersleri bilgisayarlarına ve ipod gibi taşınabilir cihazlara da ucretsiz olarak indirebilecek.

Turkiye'de universiteler arasında ilk kez AU'nun gercekleştirdiği ve Kasım 2007'de calışmalarına başlanan ANAPOD projesinin altyapısı, 2008 yılının mart ayına kadar oluşturuldu.

Projeden herkesin faydalanabilmesi icin, 10 bin saate yakın video, ses ve slayt gosterisini taşıyabilecek kapasiteye sahip calışma alanı acıldı.
ANAPOD projesiyle AU oğrencilerinin dersi gorsel materyaller ile daha zengin icerikli gormesi amaclanıyor.

Her oğretim uyesinin sadece dizustu bilgisayarını kullanarak hazırlayacağı ders kayıt ortamı, 3 dakikada kuruluyor.

Oğretim uyeleri herhangi bir uzmanın yardımına ihtiyac duymadan istedikleri dersi anlatarak ister video, ister ses formatında ANAPOD sistemine kolayca aktarabiliyor.

Teşekkurler sitem Bilgilendirme icin teşekkurler Sitem.. neyse ki o gunler gecti