Bu şaşırtıcı iddiayı dile getiren kişi Alevi Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Ali Balkız... Butun Alevilerin inandığı bir olayı Taraf'dan Neşe Duzel'e verdiği roportajda anlatıyor.

Balkız'ın aktardığına gore, Hazreti Ali, olumunden sonra Ataturk olarak yeniden dunyaya geldi.

Balkız'ın anlattıkları şoyle;

"Aleviler Mustafa Kemal Ataturk'u buyuk kurtarıcı olarak gorurler. Alevilik inancında reankarnasyon vardır. İnsan olmez, başka bir canlının bedeninde yeniden dunyaya gelir.

Aleviler, 'Hazreti Ali, Mustafa Kemal Ataturk olarak zuhur etti, geldi' diye inanırlar. 'Bizi ancak boyle biri zulumden kurtarabilir' derler. Aleviler Ataturk'u mitleştirmişlerdir. alevilerin reankarnasyon inanci vardir
ama bu biraz tuhaf geldi bana
ama herkesin inancına saygım vardır
belkide dogrudur diyemesemde
emeğine sağlık hazan Nedene bilirki Ağzı olan konuşuyor
Dini inanclar alet edilmemeli bence
Emeğine sağlık Hazan Hadi canım sende denebilecek bir haber.
Sanmıyorum boyle birşeyin doğru olabileceğini. Konuşan Alevi Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Ali Balkız olunca ben donup kaldım
boyle bir duşunce olduğunu ilk kez duydum bu konuda kısa zamanda bir acıklama yapılacaktır sanırım Reklam kokan hareketler bunlar... gereksiz bir acıklama olmuş ama duşunce ozgurluğune saygı duyacağız yapacak başka bişi yok By_TuaL' Alıntı:
Nedene bilirki Ağzı olan konuşuyor
Dini inanclar alet edilmemeli bence
Emeğine sağlık Hazan
Genişletmek icin tıkla ...

Tual e katılıyorum her kafadan bir ses cıkıyor hani bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı cıkaramamış bu iş o hesaba donmuş