Gectiğimiz gunlerde Zaturre teşhisiyle tedavi altına alınan Kazım Kanat, tedavi gorduğu Amerikan Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kanat'ın cenazesi cuma gunu Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirli Kuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kazım kanat icin cenaze toreni oncesinde Beşiktaş Kulubu'nde ve Turkiye Spor Yazarları Derneği'nde de bir toren duzenlenecek.
Kazım Kanat'ın hayatı:
Kazım Kanat (1954,Afşin,Kahramanmaraş) Oğretmen Mehmet ile Ayşe Kanat'ın dort cocuğundan biri. Liseyi İskenderun'da, Gazetecilik Okulu'nu İstanbul'da bitirdi. TV'de "yılın yorumcusu" odulunu aldı. Radyo'da "yılın programcısı" ve "yorumcusu" secildi. Yazılı medyada ise cok sayıda (haber, yorum, araştırma ve fotoğraf) dallarında oduller aldı. 35 yıldır mesleğin icindeydi. Beşiktaş konusunda ayrıntılı yazılar yazdı. Spor dergilerinde Yazı İşleri Mudurluğu yaptı. Hurriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde muhabir ve spor muduru'ydu. Son olarak Sabah Gazetesinde yazılarına devam ediyordu.
1999 yılında kansere yakalanan ve kanseri tek akciğerine de sıcrayan Kazım Kanat, bugun hayatını kaybetti. allah rahmet eylesin
yakınlarına sabırlar diliyorum Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Turk Spor Camiasının başı sağolsun.... Allah rahmet eylesin

cok uzuldum yıllarca kanser gibi bir dertle mucadele edip bu şekilde hayata veda etmesi acı oldu

Yakınlarına ve sevenlerine Allah sabırlar versin. Allah rahmet eylesin