Danıştay 1. Dairesi, Selcuk Universitesi Hukuk Fakultesi oğrencilerine cevap anahtarı temin eden oğretim uyesinin yargılanması gerektiğine karar verdi.
Danıştay 1. Dairesi, Selcuk Universitesi Hukuk Fakultesi oğrencilerine cevap anahtarı temin eden oğretim uyesinin “gorevi kotuye kullanmak” sucundan yargılanması gerektiğine karar verdi.
Danıştay’ın verdiği karar sonrası C.B. adlı oğretim uyesi, Hukuk Fakultesinde ticaret hukuku 1. final sınavında kopya ceken iki oğrenciye sınav oncesinde soru kağıdı ve kısa cevap anahtarı temin etmek suretiyle gorevi kotuye kullanma sucu iddiasıyla yargılanacak.
Rektorlukce oluşturulan kurul, C.B. hakkında men-i muhakeme kararı verdi. Karara itiraz eden olmayınca, yasa gereği kendiliğinden temyiz edildi. Temyiz edilen kararı inceleyen Danıştay, oğrencilerin kopya cekmesine yardım eden oğretim uyesinin yargılanması gerektiğine karar verdi.
Kararda şoyle denildi:
“Kopyada yakalanan oğrencilerin ifadelerinde, şupheliyle farklı zamanlarda okul dışında goruştukleri ve yemek yediklerini belirttikleri, boylece şupheli tarafından sınav soru kağıdı ile kısa cevaplarının oğrencilere temin edildiği yolunda yeterli şuphe bulunduğu, bu nedenle şuphelinin, ustune atılı sucu işlediğini doğrulayacak ve hakkında kamu davasının acılmasını gerektirecek yeterli kanıtın dosyada mevcut olduğu anlaşıldığından Selcuk Universitesi Rektorluğunce oluşturulan Yetkili Kurulun sayısız men-i muhakeme kararının bozulmasına, şuphelinin luzum-u muhakemesine ve eylemine uyan TCK nun 257. maddesi gereğince yargılanmasına oybirliğiyle karar verildi.”
Danıştay’ın bu kararının ardından, oğrencilere kopya veren oğretim uyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılacak. turkiyede yasiyoruz sonucta
neyin doğru olduğuna bile inanamazken
kim haklı kim haksızı bile cozemez olduk sanırım Cok kotu bir şey.... Ama

Hangimiz cekmedik ki. Ben bir defa yeltendim.Elime yuzume bulaştırdım.
O gunden sonra tovbe ettim.Yapanları ve yaptıranları şiddetle kınıyorum.