Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, oğrenci affı ile ilgili taslağın hazırlandığın bildirirken, Eğitim Hakkı Platformu 'www.ogrenciaffi.org.' temsilcileri Bakan Celik'e, af bekleyen oğrencilerin, affın kapsamı ve suresi ile ilgili taleplerini sundu.

Oğrenci affı bekleyen gencler tarafından kurulan ve oğrenci affının cıkarılması amacıyla yoğun calışmalar yuruten Eğitim Hakkı Platformu Linkleri gormek icin uye ol Giriş yap veya uye ol.
temsilcileri Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik'e cıkarılması planlanan oğrenci affı yasasının suresi ve kapsamı ile ilgili taleplerini sundu.

Bakanlık bunyesinde başlatılan calışma icin cicek ve cikolatayla Bakan Celik'e teşekkur eden platformu temsilcileri, cıkarılacak yasanın sure kapsamının geniş tutulmasının gerekliliğini Celik'e anlattılar.

Bakan Celik, "Yine mi af platformu? Burada da mı buldunuz beni" diyerek platform temsilcilerine takıldı. Goruşme esnasında platform temsilcileri Celik'e oğrencilerin sorunlarını giderecek onerilerin olduğu bir dosya verdiler. Celik oğrenci affı ile ilgili olarak, "Kapsamın 2005-2008 yılları arasında olması yonunde bir duşunceye sahibim. Ama sure konusu netlik kazanmadı, calışmalar suruyor. Ayrıca taşı delen suyun gucu değil devamlılığıdır. 50 ton suyu bir anda bir mermerin uzerine boşaltırsan hic bir şey olmaz, ama 100 kilo su devamlı şekilde damlayarak mermeri eritir, bu genclerde bu şekilde taleplerini bize devamlı yılmadan ilettiler. Yasanın sure kapsamı konusunda oğrenciler devamlı geriye donuk taleplerle geliyor ama neden 2005 yılı oncesini de kapsamalı, gerekcesi nedir, beni ikna etmeleri lazım. Gerekceleri haklı bir zemindeyse değerlendiririz" diye konuştu.

Eğitim Hakkı Platformu tarafından hazırlanan ve Bakan Celik'e sunulan dosyada, Oğrenci Affı Kanunu kapsamının YOK'un kuruluş yılı olan 1981 yılından itibaren alınması istenirken, "Aksi taktirde bir cok mağdur oğrenci yine bu aftan yararlanamayacaktıro denildi. Platform, dikey gecişlerdeki intibak surecinin yeniden değerlendirilip yapılandırılması gerektiğini kaydederken, yasadan faydalanacakların oğrenim kredisi borclarının ertelenmesi gerektiğine de işaret edildi. Talepler icerisinde Yurtkur imkanlarının aftan yararlanan oğrencilere de tahsis edilmesi gerektiği kaydedildi.

bilgi icin teşekkurler hazan Bilgi ve paylaşım icin cok teşekkurler, ellerinize saglık Hazan bilgi ve paylaşım icin teşekkurler sultanım emeklerine sağlık bilgilerin icin cok tesekkurler hazan bilginlendirme icin tşk ler HAZAN