Aralarında Philip Morris'in de bulunduğu dunyanın onde gelen sigara ureticilerinin, 40 yıldır sigaradaki radyoaktif bir maddeyi sakladığı ortaya cıktı

Sigara ureticilerinin 'olumcul sırrı'

Aralarından Philip Morris'in de bulunduğu dunyanın onde gelen sigara ureticilerinin, 40 yılı aşkın bir suredir, sigaradaki radyoaktif 'polonyum 210' maddesine ilişkin yaptıkları araştırmaları kamuoyundan gizledikleri ortaya cıktı.

Amerikan Kamu Sağlığı Dergisi’nde yayınlanan bir makaleye gore aralarında dunyanın en buyuk sigara ureticilerinden Philip Morris’in de bulunduğu bircok tutun şirketi, sigarada bulunan radyoaktif madde 'polonyum 210' uzerinde 40 yıl icerisinde bin 500’un uzerinde deney yaptı.

Dergiye gore tutun ureticileri, radyoaktif maddeyi tutun yapraklarından ayırmak icin, yıkama, genetik değişiklik, farklı filtre kullanımı gibi pek cok yontem denedi, ancak şu ana kadar hicbirinde başarılı olunmadı.

Uzmanlar, 'uyuyan devi uyandırmaktan' cekinen sigara ureticilerinin polonyum 210'un sağlık uzerindeki etkileri hakkındaki bulgularını yayınlamayı reddettiğini iddia ediyor.

Polonyum 210'un sadece ABD'de akciger kanseri vakalarının yuzde birinden sorumlu olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı tum dunya ile oranlandığında bu radyoaktif maddenin yılda 11 bin 700 kişinin olumune sebep olduğu ongoruluyor.

LİTVİNENKO'NUN DA KATİLİ

Londra'da surgunde yaşayan eski Rus ajanı Aleksander Litvinenko'nun 2006 yılında zehirlenerek oldurulmesinde de polonyum 210 maddesi kullanıldığı ortaya cıkmış, dava İngiltere ile cinayetten sorumlu tuttuğu Rusya arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu.

Gercek Şirin Baba

ABD’de Paul Karason adlı 57 yaşındaki bir adamın yuzu 14 yıldır masmavi. Nedeni ise kucuk bir sivilce. Karason Sivilce patlatayım derken nasıl ‘Şirin Baba’ oldu?

Blick gazetesinin haberine gore, bu durum bir kozmetik oyunu ya da şaka değil. Karason’u bu hale getiren şey sivilceleri yok ettiği duşunulen ve icinde kolloidal gumuş suyu bulunan bir kocakarı ilacı. Sivilcelerini yok etmesini umduğu ilacı kullandıktan sonra yuzu mavileşen Karason ise yuzunun ilac yuzunden bu hale geldiğini kabul etmiyor. Mavi yuzu ve beyaz sakalıyla unlu cizgi film Şirinler’deki Şirin Baba’yı andıran Karason’un kız arkadaşı da sevgilisinin bu haline alışmış. Karason’un vucudunun diğer yerleri ise normal renkte. Bunlar bizlere zehiri şerbet diye yutturuyorlar.
Ben kurtuldum. Darısı tum dostlara.

Sigarayı cok seven bırakmayı hic duşunmeyen Hazan Hanıma bu bilgiler icin teşekkurler. Ya Hazan sende mi ya..:f1:

Tamam pipo icecem bundan sonra..:f35: Erkan' Alıntı:
Bunlar bizlere zehiri şerbet diye yutturuyorlar.
Ben kurtuldum. Darısı tum dostlara.

Sigarayı cok seven bırakmayı hic duşunmeyen Hazan Hanıma bu bilgiler icin teşekkurler.
Genişletmek icin tıkla ...

şeyyy , kem, kum, ohoo, ımmmmm yaaaa offff nerden attım bilmiyorum bu konuyu hic aklıma gelmemişti bu acı gercekle yuzleştirileceğim eline sağlık hazan. bencede iyi habermi diyeyim yoksa kotu iki derede kaldım hı HazaN' Alıntı:
şeyyy , kem, kum, ohoo, ımmmmm yaaaa offff nerden attım bilmiyorum bu konuyu hic aklıma gelmemişti bu acı gercekle yuzleştirileceğim
Genişletmek icin tıkla ...

sultanımm sigara başlığını gorunce dedim kesin sigaranın faydalı bir yanını buldu hazan
ama malesef ne yaptın sen yaa
yada sigarayı bırakmaya karar verdin demiştim ama yanılmışım
sigarasız sağlıklı yaşam icin savaşın aferin hazan Valla guzelim sigara ile ne haber okursak okuyalım her tur ceşit zehirini en ince ayrıntısına kadar bilelim tırs gelip vız gidiyor bize. Bile bile iciyoruz işte. Allah ıslah etsin bizleri.

Belkim birgun bizde birer şirine olur cıkarız. Arkadaşlar sigarada polonyum 210 maddesi yanında tam 40.000 den fazla zararlı kimyasal madde var bunların teker teker araştırmasını yapılamadığı icin zararları tahmin edilemiyor zaten ortada ne olduğu. Zararlı kimyasallar yanında 4 adet faydalı kimyasalda bulunuyor muhtemelen bu yararlıları alabilmek icindir sigarayı bırakmamaktaki bu inat Acı ama gercek ve gerceklere rağmen devam ediyoruz
Bakalım omu bizi bırakacak bizmi onu
emeğine sağlık hazan Gordunuz mu Chemisti 4 tane faydası varmış işte bende bu yuzden devam ediyorum başka bir niyetim yok yani emeğine sağlık HAZANbende sigara tiryakisi idim, verdiği keyfi, bırakmanın zorluğunu bilirim, yorum yapamadım o yuzden, dileğim tum arkadaşlarımın bırakması.