5 Haziran malumunuz Dunya Cevre Gunu...

Konu ile ilgili gerek toplumu, gerekse toplumun bir parcası olan oğrencileri bilinclendirmek adına Milli Eğitim Bakanımız bir etkinlik duzenlemiş.

Carşamba gunu ilkoğretim 3.sınıftan itibaren oğrenciler okula değil de, belirlenen alanlara cop toplamaya gidecekler.

Konu ile ilgili yorumlar da cabası. Cocuğuna cop toplatmak istemeyenler, benim o gun sınavım var diyenler, iyi olmuş diye beğebiyle izleyenler...

İşin diğer enteresan tarafı ise şu: Kimi ilcelerde kene dolayısıyla iptal edilen sene sonu piknikleri vardı. Copler toplandıktan sonra, piknik yaplılacakmış. Peki keneler temizlenmiş mi yeşil alanlarımızdan? Bilmem. Ben şahsen yetkili mercii değilim.

Bir veli olarak fikrimi belirtmem gerekirse, oğretmen oğrencisini zaten ceşitli faaliyetlerle, pek cok konuda bilinclendirir. Sorun, yaş iken eğilememiş bedenlerdedir... WisH kesinlikle katılıyorum cocuğa temiz cevre temiz toplum sloganı hem ailede hemde okulda yeterince verilmektedir (yada verilmelidir)...
Cocuğa cop toplatmak da nerden cıkmış bunun icin gereken hijyeni sağlayacaklarını kim garanti edecek ve tabi birde herkesin korkulu ruyası "kene" gerceği var
ogun evde yokuz şayet Konya'da da boyle bir uygulama yapılacak ise şehir dışında tatildeyiz bu uygulama turkiye genelinde yapılacak arkadaşlar tepkinizi anlıyorum ama maalesef cocuklarımız yaşken eğilemeyen bedenlerden ne goruyorsa onları taklit ediyolar .Bakanlığımızda cocuklara ders olması temiz bir cevrenin olabilmesi icin el birliğiyle, kurallara uyarak ve yere atılan bir copun cevre kirliliğine nasıl yol actığını bilinclendirmek adına boyle bir yola gitmiştir.
Bu uygulama ile belki cocuklarımız bir gun cop toplamak zorunda kalabileceklerdir ama eminim hayatları boyunca copleri yere atmamaları gerektiğinide kavrayacaklardır. Bence temizlik ve disiplin once ailede verilmeli cocuğa ve ebevynin nasihatleri ile hareketleri
celişmemeli ornek : evde cocuğa yerlere tukurmenin temizlik ve gorgu kurallarına aykırı olduğunu soyleyip,
babası ile yolda yururken babasının yere tukurmesi gibi veya annenin camdan aşağıya bişiler silkelemesi gibi
cocuk duyduğundan cok gorduğunu uyguluyor bence.
Emeğine sağlık Wish. duyunca bende şaşırdım eğer faydası olacaksa ne ala Biz gecen senelerde cop torbası dağıtmıştık bence oyle bişey olursa cok daha iyi olurdu ama bakalım goruceğiz sonucunu.. Bizim okulumuzda arada mudur bey oğrencilere temizletiyor cevreyi ama buna karşı cıkan velilerimiz yok değil biz hizmetli parasını oduyoruz devlette veriyor neden cocuklarımıza temizletiliyor diye

kirletmesini bilen temizlemesinide bilmeli bence temiz bir turkiye icin herkes cevresini temizlese inaninki pırıl pırıl olur ulkemiz

Emeğine sağlık Wish guzel bir konuyu ele almışsın