2 milyon oğrenci ilk SBS'de terleyecek

İlkoğretim 6. ve 7. sınıf oğrencilerinin gireceği SBS, 6. sınıflar icin yarın, 7. sınıflar icin ise Pazar gunu yapılacak. Bu yıl ilk defa gercekleştirilecek olan SBS’ye 1 milyon 982 bin 347 aday girecek. Saat 10.00’da başlayacak olan SBS’de 6. sınıf oğrencileri 80 soruyu 90 dakikada, 7. sınıf oğrencileri ise 90 soruyu 100 dakikada yanıtlayacak.

OKS’nin yerine getirilen ve bu yıl ilk defa uygulanacak olan SBS, 544 merkezde toplam 6 bin 771 bina, 114 bin 692 salonda yapılacak. İlkoğretim 6. sınıf oğrencilerinin yarın, ilkoğretim 7. sınıf oğrencilerinin Pazar gunu gireceği sınavlar saat 10.00’da başlayacak. Oğrencilere Turkce, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil derslerinden sorular yoneltilecek. 6. sınıf oğrencileri yoneltilecek 80 soruyu 90 dakikada, 7. sınıf oğrencileri ise 90 soruyu 100 dakikada yanıtlayacak. Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi dersi okumayan oğrenciler icin alternatif sosyal bilgiler sorusu yoneltilecek.

Sınava, ilkoğretim 6. sınıf oğrencilerinden toplam 991 bin 573 aday, ilkoğretim 7’nci sınıf oğrencilerinden ise 990 bin 774 aday olmak uzere toplam 1 milyon 982 bin 347 aday girecek. Sınava, 11 bin 938 engelli aday da katılacak.

SBS İLE UC YILLIK PERFORMANS OLCULECEK

SBS oğrencinin son uc yıldaki performansını olcuyor. Uc yılın sonunda sınavdan alacağı toplam puana gore bir ortaoğretim kurumuna yerleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl sınava giren oğrencilerin puanlarının acıklanacağını, ancak oğrencinin ulke ve il genelindeki başarı sıralaması ile ilgili bilgi verilmeyeceğini bildirdi. MEB, tarafından tercih başvuruları alınarak, puan ustunluğu esasına dayalı olarak onceden belirlenmiş kontenjanlara gore yerleştirme yapılıyor. Ortaoğretim puanlarının eşit olması halinde 8. sınıf SBS puanı, eşitliğinin devamı halinde 7. sınıf SBS puanı, yine eşit olması halinde ise 6. sınıf SBS puanı yuksek olana oncelik verilecek. Bunların da eşit olması halinde tercih onceliği dikkate alınıyor. Sınav sonuc belgesinde sorulara verilen yanıtlar, yıl sonu başarı puanı ve davranış puanı yer alacak. SBS’de Sınav sonuclarının acıklanmasını takip eden 10 gunde, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu’ne dilekceyle başvurularak itiraz edilebilecek.

SBS’DE SORU SAYILARI OKS’DEN FARKLI OLACAK

Sınıf tekrarına kalan oğrenciler de sınava katılacaklar. SBS’de oğrencinin aldığı en yuksek puan değerlendirmeye alınacak. OKS’de her dersin soru sayısı eşitti. SBS’de ise her dersin soru sayısı farklı olacak. Her dersin sınıf bazında haftalık ders saatine gore SBS’de sınav soru sayısı belirlendiği icin sınav soru sayısı SBS’de farklı olacak. Turkce dersi tum sınıflarda en fazla saati olan ders olduğu icin SBS’de en fazla soru sayısı Turkce dersinden cıkacak.
Oğrenciler sınav giriş belgelerini fotoğraflı olmak şartıyla okullarından alabilecekler. Adayların sınav salonuna gelirken sınav giriş belgesi ve nufus cuzdanını getirmeleri gerekiyor.

Sınava katılacak tum forumdaslı arkadaşlarıma başarılar diliyorum Bilgilendirmen icin saol Wish bakalım istedikleri gibi olabilecek m?i OKS sitresini azaltmak icin 3 sınav koyuyorlar bunun uygulanabilirliğini hafta sonu goruceğiz ve sınava kayıt yaptırmayan bircok oğrenci var bunlar bastan kaybetmiş oluyor... bilgi ve paylaşımın icin teşekkurler wish hafta sonu bizde sınavlarda gorevliyiz burdan tum oğrencilerimize başarılar diliyorum.. Ewet inşallah bu yeni sistem işe yararda cocuklar daha başarılı olurlar bu sistemin faydalı olacagına inanıyorum
ama hadi hayırlısı paylasımına tesekkurler..
Sınava girecek tum kardeşlerimize başarılar diliyorum
ben oğrencinin uc saat suren bir sınavla geleceğini belirlemesine karşıydım
umarım bu sistem daha hayırlı olur Sınava girecek tum oğrenciler başarılar diliyorum umarım bu sistem hayırlı olur ... Umarım bu sistem bir işe yarar..

Sınava katılacak herkese başarılar dilerim..

Teşekkurler WisH Ablacım..