MERSİN’in Gulnar İlcesi’ne bağlı Kavakoluğu Koyu’nde dun cıkan ve saatte 70 kilometre hızla esen poyraz nedeniyle bir turlu kontrol altına alınamayan orman yangını devam ediyor. Yangın uydudan boyle gorunuyor.

Anız yakma nedeniyle cıkan yangın, dağdan denize doğru ilerliyor. Şimdiye kadar 4 kişinin olduğu, 1 kişinin yaralandığı, 39 kişinin de dumandan etkilendiği yangında 400 hektar ormanlık alan kul oldu. Yaklaşık bin hektorlık alanı etkileyen ve 9 koyun boşaltıldığı yangında 3 dozer yandı, bir dozer operatorunden haber alınamadı. Mersin Vali Vekili Ahmet Buyukcelik, poyrazın surekli yon değiştirmesinin yangını kontrol altına alma calışmalarını gucleştirdiğini soyledi.

Gulnar İlce Emniyet Mudurluğu’nde gorev yapan polisler de ormanlık alanı kavuran yangına mudahale edilmesi icin internet kafeler ve kahveleri dolaşarak vatandaşlardan yardım istedi. Polis, internet kafelerde oturup bilgisayar başında sohbet programlarında chat yapan genclere, “Memleketinizde yangın var. Chat yapmayı bırakın yardıma koşun. Yarım saat vatandaşın evini boşaltmasına yardımcı olacaksınız. Sizin memleketiniz yanıyor, vatandaşın canı gidiyor hadi” diyerek sondurme ve kurtarma calışmalarına katılmalarını istedi.

Bu uyarı uzerine oturdukları masalardan kalkan gencler, sokakta bekleyen polis minibuslerine binerek kurtarma calışmalarına katıldı. Bu sırada polis yolda bulunan tum erkeklere de yardım cağrısında bulundu. Yardım istenen bir seyyar satıcı, karpuz yuklu tezgahını yanındaki cocuğuna bırakıp, “Belki bir iki can kurtarırız, mal kurtarırız” diyerek polis minibusune bindi.
Gokyuzunu kaplayan ve guneye esen ruzgarla denize doğru ilerleyen dumanın sahillerimize 70 kilometre uzaklıktaki KKTC’ye ulaştığı da one suruldu. KKTC’den Anamur ve Gulnar’daki yakınlarını telefonla arayan Mersinlilerin, dumanın KKTC uzerine kadar ulaştığını belirtip, herhangi bir zararın olup olmadığını sordukları belirtildi.

Alıntıdır cok uzucu bir haber, akşam tv de de izledim,olenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum, emeğine sağlık HAZAN gercekten bu bir afet insanlar caresiz sadece yanan ormanda değil ormanda yaşayan ağaclar doğa hayvanlar hepsi yandı can kaybıda var rabbim olenlere rahmet eylesin Evet, gercekten cok uzucu bir haberdi.
İnsanın ici yanıyor