Henuz 10 yaşında olmasına rağmen, kısa hayatına işkencelerle dolu bir evlilik, tecavuz ve boşanma sığdıran Yemenli Nujood Ali'nin dramı, ABD'nin CNN televizyonuna konu oldu. Ulkesinde bircok kucuk kız gibi henuz 18 yaşına gelmeden, 30 yaşında ismi acıklanmayan bir adamla evlendirildi.
Babası, geleneklere uydu ve "20 yaşına gelmeden ona dokunmam. O bizim şimdilik kardeşimiz" diye soz veren damada guvendi. Ancak Nujood Ali, şubat ayında yapılan duğunden 2 ay sonra ulkesinde pek cok kızın cesaret edemediğini yapıp boşanmak icin soluğu mahkemede aldı.
Kucuk kız yaşadıklarını, "Beni kendisiyle yatmaya zorluyordu. İstemediğimi soylediğimde canımı yakmaya başladı. Bana zorla istemediğim şeyler yaptırdı" sozleriyle anlattı.
Baba da CNN'e konuşarak, "Damat bana, 20 yaşına gelinceye kadar kızıma dokunmayacağını soyledi. Oysa hemen onunla birlikte olmuş. Meleğime zarar verdi. İcim parcalandı" dedi.
"Bu davayı ornek olması icin actım" diyen kucuk kız, kendisini mahkemede savunan insan hakları orgutu icin calışan avukat sayesinde "cirkin" diye nitelendirdiği kocasından boşanmayı başardı.