Emniyet teşkilatının 163’uncu kuruluş yıldonumu kutlamaları cercevesinde İstanbul’da, “Halk-Polis elele” yuruyuşu duzenlendi.
İSTANBUL - Etkinlikte, halkın ihbarlarının değerlendirileceği, “Alo Kanka” mesaj servisi de tanıtıldı.
Emniyet teşkilatının 163’uncu yıldonumu kutlamaları cercevesinde duzenlenen ‘Halk-Polis elele’ yuruyuşu Mecidiyekoy’den başladı.
Yuruyuş sırasında 1 kilometrelik dev Turk bayrağı Taksim Meydanı’na kadar taşındı. Yol boyunca vatandaşlara teşkilatın hazırladığı broşur ve karanfiller dağıtıldı.
Etkinlik kapsamında vatandaşlardan gelecek ihbarların yazılı ve goruntulu mesaj yoluyla değerlendirileceği “Alo Kanka” hattı da tanıtıldı.
İstanbul Emniyet Mudur Yardımcısı Hayati Yılmaz, “Halkın polise mesaj yoluyla ulaşması, ihbarda bulunması, hatta eğer goruyorsa bizden aldığı hizmet kalitesini bize bildirmesi konusunda 1550 olarak artık hattımız var. Halkımız yanındaki telefonla bize ihbarda bulunabilecek. Ozellikle okul cağındaki genclerimizin devletle iletişimini sağlamak uzere butun okulları gezmeye başlayacak” dedi.
1550 Alo Kanka" hattına gelen bazı ilginc mesajlar ve cevapları ise şoyle
Tebrik ederiz
Olur boyle şeyler hayat devam ediyor kafana takma. Sana sevgili mi yok?
Mumkundur. Psikoloğunla goruş.
Mesaj: 4 aylık Sibirya kurdu cinsi kopeğim var. Ne yiyeceği ve kac oğun yiyeceği hakkında bilgim yok. Bilgi verir misin?
Veterinerinizle goruşun
Bu konuda yapabileceğim bir şey yok. 18 yaşına gelince ozgursun
not alıntıdır cok guldum LİDER emeğine sağlık
Olur boyle şeyler hayat devam ediyor kafana takma. Sana sevgili mi yok?
Guzin abla gibi derdini paylaş cok hoştu paylaşıma tşk bence bizde fromdaş olarak bolebir bolum acalım derim

Yalannnnnnn Turkiye'de 18 değil 38 yaşınada gelsen ozgur kalamıyorsun bunu diyenler yalan soyler inanmayın
Paylaşım icin teşekkurler Abicim Emeğine sağlık Abi
Paylaşım icin teşekkurler. paylaşımın icin saol lider boyle sorular sormaları gayet ilginc . Mesaj: Ben ailemle gecinemiyorum ne yapmam gerekiyor?
Emeğine Sağlık LİDER aBİ Paylaşım icin tşkler LİDER emeğinize sağlık paylaşım icin teşekkurler abi emeğine sağlık Cok guzeldi..teşekkurler Lider Amca..