Sihirbazın bu denemesi, "The Oprah Wingrey Show"da canlı yayın sırasında yapıldı. Blaine'in yeni rekoru, su dolu kureden dalgıclar tarafından cıkarılırken studyodaki konuklar tarafından alkışlandı. Sudan cıkarıldıktan sonra rahatlamış gorunen unlu sihirbaz, rekorunu "hayatının ruyası" şeklinde değerlendirdi.
Unlu sihirbaz rekor kırmak icin suya girmeden once kandaki karbon diyoksidi cıkarmak ve oksijenle doldurmak icin saf oksijen aldı. Guinness kuralları, rekor denemesinde bulunacak kişinin en fazla 30 dakika oksijen takviyesi yapmasına izin veriyor.
Guinness Dunya Rekorlar kitabına gore, bu dalda son rekor 16 dakika ve 32 saniyeyle İsvicreli Peter Colat'a ait.
Blaine, Londra'daki Thames Nehri uzerinde cam bir tabut icinde bir aydan fazla ve bir buz kalıbında 63 saat kalmak gibi ilginc denemelere de imza atmıştı.
not:alıntıdr. Paylaşımın icin teşekkurler Kubra Gazete de okumustum bunu, ne ciger varmis
adamda diye gecmisti icimden, ben bir dakika dayanamam herhalde.
Eline saglik Kubra bence inanılmaz bişi,
ve ilistrasyon var derim
beyine 17 dakika oksijen gitmeden yaşanamaz diye duşunuyorum.
Emeğine sağlık Kubra. O adamda beyin olsa bu tur rekor denemeleri yapmaz zaten Tual
İnsanların rekor adı altında kendilerini tehlikeye atmalarını bir turlu anlamıyorum zaten
bu adamıda anlayamam iyi yapmış teb edrim paylaşımıda tşk su icerisinde 17 dakika 4 sn kalmak