8 aylıkken okumaya başlayan, 10 yaşında universiteden mezun olan, 14 yaşında doktorasını bitiren Alia Sabur, şu an 19 yaşında ve Guney Kore’de profesor sıfatıyla ders vermeye hazırlanıyor
Okuma yazmaya başladığında 8 aylıktı... Yani bebeklerin daha yeni agu demeye başladığı donemlerde...
1999 yılında, henuz 10 yaşındayken ABD’deki New York State Universitesi’nin Uygulamalı Matematik Bolumu’nden mezun oldu. 2003 yılında, yani daha 14 yaşındayken Drexel Universitesi Malzeme Muhendisliği Bolumu’nde doktorasını tamamladı. Artık basında adı “dÂhi kız” olarak anılmaya başlamıştı.

Klarnet ustası
İran asıllı ABD vatandaşı Alia Sabur, şimdi yeni bir rekora imza atıyor: Dunyanın en genc profesoru oluyor. Sabur, Guney Kore’nin Konkuk Universitesi’nde gelecek ay profesor sıfatıyla ders vermeye başlayacak. Boylece dunyada bu unvanı hak eden en genc kişi olacak.
“DÂhi kız” Sabur, aynı zamanda muzik ve spor tutkunu da... Ve bu tutkularında da cok başarılı. Oyle ki henuz 11 yaşındayken solo klarnetci olarak bir senfoni orkestrasıyla beraber konser vermiş. Ayrıca tekvandoda da siyah kuşak sahibi. Sabur, “yapmak istediği her şey konusunda kendisini cesaretlendiren ve destek veren” ailesinin de başarısında buyuk pay sahibi olduğunu soyluyor.

IQ testi onu aşıyor
Konkuk Universitesi yetkilileri, başarısının sırrını “merak” olarak acıklayan Sabur’un zekÂsını olcmek icin IQ testinin yetersiz olduğunu soyluyor.
Sabur’un zekÂsını yansıtacak bir kategori olmadığını belirten ‘meslektaşları’ onun onumuzdeki yıllarda cok onemli buluşlara imza atacağına inandıklarını anlatıyorlar.
not:alıntıdr Dahi kız' mı desem profesormu bilemedim ama kendisini kutlar başarılarının devamını dilerim.. Kubra sanada bu ilginc konuyu bizimle paylaştığın icin cok teşekkur ederim... Maaşallah demek gerekiyor birde resmini koysaydın Kubra merak ettim şu kızı

Paylaşımın icin teşekkurler ilginc bilgileri paylaştığın icin tşk ler KUBRA Anaaaa ne yedirmişler acaba bu cocuga benimkilere yedirsem..

Tabi bu işin şakası tamam guzel cok zeki bir cok başarıyada imzasını atmış..

Fakat cocukluğunu ne zaman yaşamış...?

Teşekkurler kubra .. Cok ilginc bir haber hayretler icindeyim boyle birşeyin olma ihtimali cok duşuk olduğu icin bende inanmakta zorlanıyorum haklı olarak Valla ben de cok şaşırdım.. Ama onun gibi de olmak istemezdim..

Teşekkurler arkadaşım.. Cok ilginc ve inanılmaz
Doğru ise helal olsun başarıları daim olsun.
Paylaşım icin teşekkurler. merak edenler icin Alia Sabur'un resmi:

gercekten cok ilginc bir olay inanması cok guc 8 aylık ve okuma yazma nasıl olmuş bu boyle

teşekkurler cağla ilginc paylaşım icin emeğine sağlık Valla gercektende cok ilginc analar ne dahiler doğuruyor bizede demek duşuyor

Paylaşım icin tşkler KUBRA gazetede okumuştum bu haberi, dahi demek yerinde olur sanırım..
paylaştığın icin teşekkurler kubra bu belki milyarda bir cocukta olcak birşey ve cok ağır bir sorumluluk ben genede normal cocuklarımdan cok memnunum ya paylaşıma tşk Paylaşım icin teşekkurler
ama banada pek inandırıcı gelmedi duşunsenize 8 aylıkken bir bebeğin buyuk bir insan gibi konuştuğunu benim kız konuşsaydı ben herhalde o anda ya bayılır ya olurdum..