Turkiye Engelli Guzellik Yarışması Kemer'de Yapılacak
Haber: Turkiye Engelli Guzellik Yarışması Kemer'de Yapılacak
Resmi buyutmek icin tıklayın
Turkiye'de İlk Defa Duzenlenen Engelli Guzellik Yarışması Kemer"de Yapılacak.
Turkiye'de ilk defa duzenlenen Engelli Guzellik Yarışması Kemer"de yapılacak.
Turkiye Engelli Guzellik Yarışması icin Kemer'e gelen guzeller, 13 gun boyunca konaklayacakları Palmet Resort'ta kampa girdi. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, eşi Fethiye Şeker ile birlikte guzelleri kaldıkları otelde ziyaret etti. Yarışmaya, İstanbul, İzmir, Trabzon, Yalova, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Antalya ve İngiltere'den gelen Turk guzeli ile birlikte toplam 25 engelli guzel katılıyor.
Turkiye Engelli Guzellik Yarışması organizatoru Arif Calik yaptığı acıklamada, "Ulkemizde kayıtlı 7-8 milyon, kayıtlara gecmemiş tahmini 15 milyon engelli olduğu bilinmektedir. Genellikle toplumdan soyutlanmış olarak yaşayan ve kendilerine yonelik yapılmaz diye duşunulen işlerin başında gelen engelliler icin kapsamlı bir guzellik yarışmasının gercekleşmesi bu yuzden cok onemlidir. Engelliler Guzellik Yarışması'na bedensel, gorme, işitme ve zihinsel engelliler katılmaktadır. Kemer'de 13 gun boyunca guzellerimiz kamp yapacaklar. Toplumun azımsanamayacak bir kısmı ne yazık ki engellileri yaşamın bir parcası olarak gormediğinden onları aralarına almak konusunda da yeterli eğitim ve kulture sahip değildir. Bu nedenle hedefimiz hem toplumun engellilere bakış acısını değiştirmek hem engellilerin hak ettikleri yaşam bicimini sunmak hem de sosyal cozumleri ile yaşamlarını kolaylaştıracak boyle bir etkinliği tum dunyaya duyurmaktır. Bu cercevede Turkiye'de ilk kez geniş kapsamlı bir organizasyon planlanmıştır. Kemer Belediye Başkanımız Hasan Şeker'in bu yarışmanın Kemer'de yapılması icin verdiği katkı icin sonsuz teşekkurlerimizi sunuyorum" dedi.
Kamp yaptıkları otelde eşi Fethiye Şeker ve Kemer'de 10 yıldır ikamet eden engeli Figen Yıldırım ile birlikte ziyarette bulunan Hasan Şeker, "Turkiye'de ilk defa boyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Tum genc kızlarımızın ruhlarının ne kadar ışıl ışıl olduğunu gordum. Kendilerine Kemer'de iyi bir kamp donemi ve başarılı bir yarışma temenni ediyorum. Ayrıca Kemer'in guzelliklerini onlara gostereceğiz" diye konuştu.
Engelli guzeller kamp yaptıkları surece Tahtalı Teleferiği ile Tahtalı zirvesine cıkacaklar, Ulupınar'ın muhteşem guzelliğinde yemek yiyecekler ve tarihi bolgeleri gezecekler. Engelli değiliz belki ama engelli olmayacağımız anlamına gelmez
Lutfen cevremizdeki engellilere (engelli) gozu ile bakmaktansa birey gozu ile bakalım
Oz guven cok onemlidir kaybedilen ozguveni kazanmak sa cok zor Yardımcı olalım ltf.
Yarışmayı tasarlayan duzenleyen ve gercekleştirenleri, bizimle paylaştığın icin seni yani Belinay ı
ve yarışa katılan kardeşlerimi tebrik ediyorum.
Haytınızda engeller olsun aşılır ama hayatta engelli olmamanız dileği ile. Engel insanın gonlunde olmasın, o engelin hicbir telafisi yok cunku onu kimse duzeltemez vucuttaki engel bir şekilde aşılabilir yeterki azim olsun, yeterki kendiyle barışık olsun insan...
Yolda gorduğumuz engelli bireylere lutfen uzaylı gibi bakmayalım, acıyarak bakmayalım onlar bizden belkide daha sağlıklı daha sağlamlar ewet onları gordum yaşam sevinclerin ihayata bağlılklarına hayran kaldım guzeldi paylaşıma tşk
Turkiye Engelliler Guzellik Yarışması
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turkiye Engelliler Guzellik Yarışması
-
12-09-2019, 04:42:54