İtalya merkezli luks spor otomobil ureticisi Ferrari, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı "F8 Tributo Coupe" modelinin ustu acık versiyonu olan "F8 Spider" modelini duyurdu. Ferrari'nin yeni F8 Spider modeli halefine gore hem daha hafif hem de daha guclu.
Ferrari'nin bir de tanıtım videosu hazırladığı yeni F8 Spider modeli hem duruşu hem gucu ve hem de sesiyle Ferrari farkını ortaya koyuyor. Dilerseniz şimdi, yeni F8 Spider'ın donanımsal ozelliklerine ve tasarımına daha yakından bakalım.
[h=2]Karşınızda Ferrari F8 Spider[/h]
F8 Spider'ın sahip olduğu kapanıp acılabilir elektronik tavan sistemi, arac 45 kilometre hızla giderken bile sadece 14 saniye icerisinde tavanı pozisyonunu değiştirebiliyor. Ayrıca aracın tasarımında yapılan değişiklikler, F8 Spider'ın aerodinamik performansını yuzde 10 oranında artırıyor.
Ferrari'nin yeni F8 Spider modeli, 722 beygir gucu ve 770 Nm tork uretebilen 3.9 litrelik cift turbolu bir V8 motora sahip. Ferrari F8 Spider'ın sahip olduğu bu motor gucu, aracın 0-100 kilometre/saat hızlanması icin sadece 2.9 saniyeye ihtiyac duymasını sağlıyor. Arac, 8.9 saniyedeyse 0'dan 200 kilometre hıza cıkabiliyor. Yeni F8 Spider'ın maksimum hızıysa 340 kilometre.

Aracın guc kazancı, Ferrari'nin "488 Challenge" yarış otomobilinden esinlenilerek sağlandı. Ayrıca yine 488 Challange'ın egzoz manifoldunun F8 Spider modelinde kullanılması, aracın ağırlığına 9.7 kilogram katkı sağlamış durumda. Ayrıca Ferrari, Avrupa Birliği'nin emisyon yasalarına uymak icin de F8 Spider'a benzin partikul filtresi eklemiş durumda.
Dilerseniz bunca acıklamadan sonra sizleri Ferrari'nin, yeni modeli F8 Spider icin hazırlamış olduğu tanıtım videosuyla yalnız bırakalım. İşte Ferrari F8 Spider icin hazırlanan o tanıtım videosu: