Dinozorların sonu soz konusu olduğu zaman hepimize aynı şey oğretilmiştir. Bu dev canlıların yaşamı, gezegene carpan dev bir goktaşı sonrasında sona ermişti. Goktaşı carptıktan sonra gezegenin kabuğu deforme olmuş, dev lav kutleleri acığa cıkmış, atmosfer dumanla kaplanmış, uzun yıllar surecek bir buzul cağı başlamıştı. Bu hikayedeki goktaşının duştuğu yer konusunda her zaman Meksika Korfezi adres gosterilse de bu iddiayı doğrulayacak yeterince araştırma yapılmamıştı.
ABD’nin Texas Universitesi’nden araştırmacılar, dinozorları olduren goktaşı icin “sağlam kanıtlar” bulduklarını acıkladı. Pazar gunu acıklanan araştırmaya gore asteroid, Dunya’ya 10 milyar atom bombası gucuyle carptı.

Meksika Korfezi’ndeki carpışma bolgesinde yapılan incelemelerde toprak ve mangal komuru olarak adlandırılan komur ceşidi bulundu. Genelde yanmış odunlardan oluşan bu yapının, suyun altında ortaya cıkması pek de olası değil (Sunger Bob dunyasında belki). Carpışma sonrası ortaya cıkan tsunami, Guney ve Kuzey Amerika'nın ic bolgelerine kara ilerledi ve sular, geri cekilirken buldukları her şeyi okyanusa surukledi. Araştırmacılar da bu durumu kanıtlar arasına ekledi.
Bolgede yapılan incelemelerde hic sulfur bulunamadı. Bu da orada olması gereken 325 milyar ton sulfurun atmosfere yayıldığını gosteriyor. Atmosfere karışan bu denli fazla sulfur, iklimin değişmesine, Dunya'nın buzul cağa girmesine ve dinozorların soyunun tukenmesine neden oldu.
Araştırmacılardan Sean Gulick, yaptığı acıklamada dinozorların “once yanıp sonra donduğunu” soyledi. Jeoloji profesoru olan Gulick, bu boyutta bir tukenme olayının yaşanması icin gercek katilin atmosferik olaylar olması gerektiğini soyledi.