Onceki ummetlerde kibir sÂhibi birisi, eteklerini yerde suruyerek yururdu. Gayret-i ilÂhiyyeye dokunarak, yer bunu yuttu. (Hadîs-i şerîf-Berîka)

Yûsuf aleyhisselÂmın şerbetciye; "Sultanın yanında benim ismimi soyle" demesi gayret-i ilÂhiyyeye dokunarak birkac sene zindanda kalmasına sebeb oldu. (Muhammed HÂdim&#238

DÂvûd aleyhisselÂm, du ederken; "Y Rabbî! EvlÂdlarımdan bir kacının namaz kılmadığı hicbir gece yoktur ve oruc tutmadığı hicbir gun gecmemiştir" demişti. DÂvûd aleyhisselÂmın bu sozu gayret-i ilÂhiyyeye dokundu ve Allahu teÂlÂ; "Ben dilemeseydim, kuvvet ve imkÂn vermeseydim, bunların hicbiri yapılamazdı" buyurdu. (Muhammed HÂdim&#238

Kadın da, erkek de para kazanmak icin haram işlememeli ve hicbir namazı kacırmamalıdır. Ezelde ayrılmış olan rızık değişmez. Aynı rızık helÂlden isteyene helÂl yoldan, haramdan isteyene haram yoldan gelir. Gayr-i meşrû yoldan kazanan; hem buyuk gunÂhları işlemiş olur, hem de kazandıklarının hayrını, bereketini gormez. (Muhammed RebhÂm&#238

Gayr-i meşrû hayat yaşayanlarda frengi ve belsoğukluğu gibi pek cok zuhrevî hastalıklar gorulmektedir. (FÂideli Bilgiler)