KIŞLALAR DOLDU BUGUN
Kışlalar doldu bugun
Doldu boşaldı bugun
Gel kardaş goruşelim
Ayrılık oldu bugun
Nacar elinden vah vah yar yar yar
Geceler yarim oldu
Ağlamak karım oldu
Her dertten yıkılmazdım
Sebebim zalım oldu
Garib elinden vah vah yar yar yar
Yaralandım yatmadım
Yaram acıp bakmadım
Kaldı hasretimiz kıyamete
Guzel boynuna el atmadım
Hayın elinden vah vah yar yar yar
Hamza Şenses'in kardeşi İbrahim, Diyarbakır'da askerdir. Eskiden askerlik suresi şimdiki gibi olmayıp 3-4 yıl surer, savaş donemlerinde daha fazla surduğu de olurdu. İşte, Hamza, uzun zamandan beri askerliğini yapmakta olan kardeşi İbrahim'i ozlemiştir. Onu gormek icin Diyarbakır'a gider ve kardeşinin askerlik yaptığı tabur�un nizamiyesine varır.. Nizamiyede olan yetkililer: "Kardeşiniz gorevde, goruşmeye cağıramayız" derler. Uzak yoldan geldiğini, birkac dakika bile olsa kardeşini gormek istediğini soylese de orada bulunanlar "yasaktır" deyip kabul etmezler. Bunun uzerine tabur komutanıyla goruşmek istediğini soyler, zor bela tabur komutanıyla goruşturulur. Tabur komutanı babacan tavırlı birisidir. Onu iyi karşılar. Bunun uzerine Hamza Şenses, kendini tanıtır. Uzun yoldan geldiğini, kardeşini gormek istediğini soyler. Tabur komutanı da muziğe meraklıdır ve Hamza Şenses'in ismini onceden duymuştur. Bu nedenle kendisine cay, kahve ikram edip ağırlar. Kardeşi İbrahim'i odasına cağırtıp goruşturur.
Goruşme biterken Tabur komutanı Hamza Şenses'e, "Buraya kadar gelmişken bir gece yapalım" der. O da kabul edince, taburdakilere guzel bir gece yapılır. Hamza Şenses, kardeşi İbrahim'den ayrılmanın uzuntusu ile o gecede bu eseri yapar...
illegal paylaşım yasaktır
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Yerli Diziler
- Urfalı Kel Hamza-Kışlalar Doldu Bugun-(Sağır oda 6. bolum cenazede calan turku)