Allahu teÂlÂ, Âyet-i kerîmelerde meÂlen buyuruyor ki:

Ey gunÂhı cok olan kullarım! Allah'ın rahmetinden umîdinizi kesmeyiniz. Allah, gunahların hepsini affeder. O, sonsuz mağfiret ve nihÂyetsiz merhÂmet sÂhibidir. (Zumer sûresi: 53)

Rabbinizden mağfiret istemeğe ve Cennet'e girmeğe koşunuz. Bunun icin calışınız! Cennet'in buyukluğu, gokler ve yer kuresi kadardır. Cennet, Allahu teÂlÂdan korkanlar icin hazırlandı... (Âl-i İmrÂn sûresi: 133)

Allahu teÂl buyurdu ki: "Ey Âdemoğlu (insanoğlu)! Sen benden umidli bulundukca, senden meydana gelen gunÂhları mağfiret ederim. Ey Âdemoğlu! Senin gunÂhların gokyuzunu dolduracak dereceyi de bulsa, benden mağfiret dilersen seni bağışlarım. Ey Âdemoğlu! Butun yer dolusu gunahlarla gelip de, bana hicbir şerîk (ortak) koşmayarak huzûruma cıkarsan, ben seni butun yer dolusu mağfiretle karşılarım. (Hadîs-i şerîf-RiyÂzu's-SÂlihîn)

Musluman kardeşini sevindirmek, Allahu teÂlÂnın af ve mağfiretine sebeb olur. (Hadîs-i şerîf-KitÂb-ul-Metcer-ur-RÂbih)

Allahu teÂlÂnın af ve mağfireti o kadar buyuktur ki (coktur ki), ben sucuma buyuk demekten utanırım. (Sa'dî ŞîrÂz&#238