Anthony Hopkins

Filmografi
Gercek adı: Philip Anthony Hopkins.
Lakapları: "Tony" ve "Old Blue Eyes."
Aile: 1968-1972 arasında Petronella Barker ile evli kaldı. 1973'te Jennifer Lynton ile evlendi. 30 Nisan 2002'de boşandılar. İlk eşinden olan Abigail adlı kızıyla BBC icin cekilen bir biyografide birlikte oynadılar.
Şohret: Jodie Foster ile birlikte oynadığı "Kuzuların Sessizliği" filmindeki Dr. Hannibal Lecter karakteriyle Oscar kazandı ve dunya capında tanındı. Bu filmdeki performansıyla cok gurur duyduğunu her zaman soyluyor. Hannibal Lecter'ın konuşurken gozlerini hic kırpmadığına dikkat cekiyor.
Unvan: Empire Dergisinin tum zamanların En iyi 100 film yıldızı listesinde yer alıyor.
Yonetmen: Hopkins, 1990 yılında cekilen "Dylan Thomas: Return Journey" belgeselinde ve 1996'daki "August" filmlerinde yonetmenlik ve bestecilik yaptı.
Muzik: Hopkins, aynı zamanda bir piano virtuozu.
Sağlık: 1975 yılına kadar tam bir alkolik olan Hopkins, bu donemde bu kotu alışkanlığından kurtulmayı başardı.
Oduller: 1992'de "Silence Of The Lambs" ile kazandığı Oscar'dan sonra "The Remains of the Day" ve "Nixon" ile yine En İyi Erkek Oyuncu dalında iki kere daha Oscar adayı oldu. 97'de "Amistad" ile bir de Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığı kazandı. İclerinde BAFTA ve Altın Kure'de olmak uzere sayısız adaylığı ve odulu var.
Biliyor musunuz?: Hopkins 1993 yılında şovalye unvanı aldı. 12 Nisan 2000'de Amerikan vatandaşlığına gecince şovalye ve Sir unvanlarını kaybetmesi gundeme geldi. Ancak ozel bir izinle taşımasına izin verildi.
1991 yılında, 1960 imzalı "Spartacus" filmi tekrar yayınlanmak amacı ile elden gecirilme aşamasındadır. Filmde Marcus Licinius Crassus'u canlandırmış olan Sir Laurence Olivier'in kole Antoninus'u (Tony Curtis) kışkırttığı bolum kaybolur. Bu bolum icin Anthony Hopkins, 1989'da olmuş olan Sir Laurence Olivier'in sesini taklit eder. Boylece filmi ve soundtrack'i kurtarmış olur.
Hopkins, "Hannibal" filminde piyano başında kendi bestelerini calıyordu.
"Lord Of The Rings"teki Gandalf rolunu oynaması icin yapılan teklifi reddetti.
Soz: "Okulda cok rezil biriydim. Bir moron. Anti sosyaldim ve diğer cocuklarla ilgilenmezdim. Gercekten kotu bir oğrenciydim ve hic zeki değildim. Orada ne yaptığımı bilmiyordum. Bu yuzden bir oyuncu oldum. (Hopkins, 1988'de Galler Universitesinden Fahri Doktorluk unvanı aldı.)
Her zaman hayat felsefem şu olmuştur: Hickimseden birşey bekleme, hicbirşeyin olacağına guvenme ama onune gelen herşeyi al. Kazandığım başarıları ve aldığım odulleri bırakın, bu yaşıma kadar yaşadığım icin bile minnettarım."
"Galli oyuncularda İngilizlerde bulunmayan bir yetenek var. İngilizler yeterince yurekli değil. "
"Cesur ol, kudretli şeyler yardımına gelecektir."