Enbiy sûresi 17.cuzun 2.hizbi 328 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Enbiy sûresi 17.cuzun 2.hizbi 328 sayfasındasınız
-
11-09-2019, 23:20:40
82. Bir de şeytanlardan, Suleyman icin dalgıclık eden ve daha bundan başka işler yapanları da onun emrine verdik. Hep onları zapteden bizdik.
83. Eyyûb'u da hatırla. Hani o Rabbine, "Şuphesiz ki ben derde uğradım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin" diye niyaz etmişti.
84. Biz de onun duasını kabul edip kendisinde dert namına ne varsa gidermiştik. Tarafımızdan bir rahmet ve kullukta bulunanlar icin de bir ibret olmak uzere ona ailesini ve onlarla beraber bir mislini daha vermiştik.
85. İsmail'i, İdris'i ve Zulkifl'i de hatırla. Bunların hepsi sabredenlerdendi.
86. Onları da rahmetimizin icine soktuk. Şuphesiz onlar salih kimselerdendi.
87. Zunnûn'u da hatırla.(8) Hani ofkelenerek (halkından ayrılıp) gitmişti de kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar icinde, "Senden başka hicbir ilÂh yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gercekten (nefsine) zulmedenlerden oldum" diye dua etti.
(8) Zunnûn, balık sahibi demektir. Burada Hz. Yûnus'u ifade etmektedir. Yûnus, peygamber olarak gonderildiği kavminin yola gelmemesi uzerine Allah TeÂlÂ'nın henuz bir izni olmadan kavmini bırakarak ayrılıp gitti ve bir gemiye bindi. Geminin yurumemesi veya batma tehlikesi gecirmesi gibi bir nedenle yolculardan birisinin denize atılması gerekti. Kur'a cektiler, Yûnus'a cıktı ve denize atıldı. Denizde kendisini bir balık yuttu. Bir sure balığın karnında Allah'a dua eden Yûnus'u balık sahile attı.
88. Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mu'minleri boyle kurtarırız.
89. Zekeriya'yı da hatırla. Hani o, Rabbine, "Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın" diye dua etmişti.
90. Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya'yı bağışladık. Eşini de kendisi icin, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gercekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.