http://www.youtube.com/watch?v=Hh0B9EYhFRE

21. Bize kavuşacaklarını ummayanlar, "Bize melekler indirilseydi, yahut Rabbimizi gorseydik ya!" dediler. Andolsun, onlar kendi benliklerinde buyukluk tasladılar ve buyuk bir taşkınlık gosterdiler.

22. Fakat melekleri gorecekleri gun, işte o gun suclulara hicbir mujde yoktur. "Eyvah! Biz Allah'ın rahmetinden tamamen uzaklaştırılmışız"(1) diyecekler.

(1) Âyetin son kısmı, "Melekler de onlara, 'Size bugun sevincli hicbir haber yok' diyecekler" şeklinde de tercume edilebilir.
23. Onların yaptıkları butun amellerine yoneldik ve onları dağılmış zerreciklere cevirdik.

24. O gun cennetliklerin kalacakları yer daha hayırlı, dinlenecekleri yer daha guzeldir.

25. O gun gok bulutlarla yarılıp parcalanacak ve melekler boluk boluk indirilecektir.

26. O gun gercek hukumranlık RahmÂn'ındır ve kÂfirlere zorlu bir gun olacaktır.

27. O gun zalim kimse, (caresizlik icinde) ellerini ısırıp şoyle diyecektir: "Ne olurdu ben de peygamberle beraber aynı yolu tutsaydım!"

28. "Yazıklar olsun bana, keşke falanı dost edinmeseydim!"

29. "Andolsun, Kur'an bana geldikten sonra beni ondan o saptırdı. Zaten şeytan insanı yardımcısız bırakıverir."

30. Peygamber, "Ey Rabbim! Kavmim şu Kur'an'ı terk edilmiş bir şey hÂline getirdi" dedi.

31. Biz, işte boyle, her peygamber icin suclulardan bir duşman yarattık. Yol gosterici ve yardım edici olarak Rabbin yeter.

32. İnkÂr edenler, "Kur'an ona bir defada toptan indirilseydi ya!" dediler. Biz, Kur'an'la senin kalbini pekiştirmek icin onu boyle kısım kısım indirdik ve onu ağır ağır okuduk.(2)

(2) Âyetin son kısmı, "Biz Kur'an'ı senin kalbine yerleştirmek icin onu kısım kısım indirdik ve onu ağır ağır okuduk" şeklinde de tercume edilebilir.