Şuar sûresi 19.cuzun 3.hizbi 373 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Şuar sûresi 19.cuzun 3.hizbi 373 sayfasındasınız
-
11-09-2019, 23:18:36
160. Lût'un kavmi de peygamberleri yalanladı.
161. Hani kardeşleri Lût, onlara şoyle demişti: "Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?"
162. "Şuphesiz ben size gonderilmiş guvenilir bir peygamberim."
163. "Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin."
164. "Buna karşılık sizden hicbir ucret istemiyorum. Benim ucretim ancak Âlemlerin Rabbi olan Allah'a aittir."
165,166. "Rabbinizin, sizin icin yarattığı eşlerinizi bırakıyor da insanlar arasından erkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz gercekten haddi aşan bir topluluksunuz."
167. Dediler ki: "Ey Lût! (İşimize karışmaktan) vazgecmezsen mutlaka (şehirden) cıkarılanlardan olacaksın!"
168. Lût, şoyle dedi: "Şuphesiz ben sizin yaptığınız bu cirkin işe kızanlardanım."
169. "Ey Rabbim! Beni ve ailemi onların yaptıkları cirkin işten kurtar."
170,171. Bunun uzerine biz de onu ve geri kalanlar arasındaki yaşlı bir kadın haric butun ailesini kurtardık.
172. Sonra diğerlerini helÂk ettik.
173. Onların uzerine bir yağmur (gibi taş) yağdırdık. (Başlarına gelecekler konusunda) uyarılanların yağmuru ne kadar da kotu idi!(6)
(6) Aynı olay icin bakınız: Neml sûresi, Âyet, 58.
174. Şuphesiz bunda buyuk bir ibret vardır. Onların coğu ise iman etmiş değillerdir.
175. Şuphesiz senin Rabbin, mutlak guc sahibi ve cok merhametli olandır.
176. Eyke halkı da peygamberleri yalanladı.
177. Hani Şu'ayb, onlara şoyle demişti: "Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?"
178. "Şuphesiz ben size gonderilmiş guvenilir bir peygamberim."
179. Artık, Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin.
180. "Buna karşılık sizden hicbir ucret istemiyorum. Benim ucretim ancak Âlemlerin Rabbi olan Allah'a aittir."
181. "Olcuyu tam yapın. Eksik verenlerden olmayın."
182. "Doğru terazi ile tartın."
183. "İnsanların mallarını ve haklarını eksiltmeyin. Yeryuzunde bozgunculuk yaparak karışıklık cıkarmayın."