137. "Bu, oncekilerin geleneklerinden başka bir şey değildir."

138. "Biz azaba uğratılacak da değiliz."

139. Boylece onlar Hûd'u yalanladılar. Biz de bu yuzden onları helÂk ettik. Şuphesiz bunda bir ibret vardır. Onların coğu ise iman etmiş değillerdir.

140. Şuphesiz senin Rabbin, mutlak guc sahibi ve cok merhametli olandır.

141. Semûd kavmi de Peygamberleri yalanladı.

142. Hani kardeşleri Salih, onlara şoyle demişti: "Allah'a karşı gelmekten sakınmaz mısınız?"

143. "Ben size gonderilmiş guvenilir bir peygamberim."

144. "Oyle ise Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin!"

145. "Buna karşılık sizden hicbir ucret istemiyorum. Benim ucretim ancak Âlemlerin Rabbi olan Allah'a aittir."

146, 147,148. "Siz buradaki bahcelerde, pınar başlarında, ekinlerde, meyveleri olgunlaşmış hurmalıklarda guven icinde bırakılacak mısınız?"

149. "Bir de dağlardan ustalıkla evler yontuyorsunuz."

150. "Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin."

151,152. "Yeryuzunde ıslaha calışmayıp fesat cıkaran haddi aşmışların emrine itaat etmeyin."

153. Dediler ki: "Sen ancak buyulenmişlerdensin."

154. "Sen de ancak bizim gibi bir beşersin. Eğer doğru soyleyenlerden isen haydi bize bir mucize getir."

155. Salih, şoyle dedi: "İşte bir dişi deve! Onun (belli bir gun) su icme hakkı var, sizin de belli bir gun su icme hakkınız vardır."

156. "Sakın ona bir kotuluk dokundurmayın. Yoksa buyuk bir gunun azabı sizi yakalar."

157. Derken onu kestiler, fakat pişman oldular.

158. Boylece onları azap yakaladı. Şuphesiz bunda bir ibret vardır. Onların coğu ise iman etmiş değillerdir.

159. Şuphesiz senin Rabbin, mutlak guc sahibi ve cok merhametli olandır.