'Bunun bir taktiği yok'

Erkekler icin bunun bir taktiği yok.Onemli olan kendin gibi olabilmeyi sağlamak. Taktikler gereksiz. Kucuk oyunlar yapmak ilişkileri dejenere ediyor. Benim de genelde uzun sureli ilişkilerim oldu. Aşkta tutkuluyum ama cok romantik değilimdir. Maskelerden hoşlanmıyorum.Onemli olan karşımdakinin yanında rahat etmek ve frekansımızın tutması. Zeki ve ozguveni yuksek kadınlar beni cezbediyor. Genelde bakışlar, kucuk bir hareket ve hal tavır benim ilgimi ceker.

'Capkın rolleri yaşımın gereği'

İyi bir fizik, oyuncular icin hem avantaj hem de dezavantaj olabiliyor. Avantajı, televizyonda insanlar eli yuzu duzgun tipleri gormek istiyor. Ama karakter oyunculuğunda fizik onemli değil,hatta fiziğiniz cok iyiyse o karakteri oynayamıyorsunuz bile. Bana genelde capkın adam rolleri geliyor. Bunun nedeni sanırım yaşımın gereği. Karşı tarafa boyle bir elektrik veriyor olabilirim. Bir de eli yuzu duzgun bir adamım.Kendimle barışığım. Değiştirmek istediğim bir yer yok ama parmaklarımın biraz daha uzun olmasını isterdim.

'Soyadımızı Ataturk koymuş'

Ece soyadı bize Ataturk tarafından verildi. Cunku benim buyuk halam Keriman Halis Ece, Turkiye’nin ilk dunya guzeli. 1932’ de Dunya Guzeli secildiğinde Ataturk tarafından kralice anlamına gelen Ece soyadını aldı. Ben, Dubai’ de doğdum.İki yaşıma geldiğimde babamın oradaki işi bitti ve Turkiye’ye donduk. Bir sene sonra anneml e babam ayrıldı. Babam yeni bir iş icin Fil Dişi Sahilleri’ne gitti. Ben annemle kaldım. Annemin ikinci eşi, Marmaris Martı Tatil Koyu’nun Genel Muduru olduğu icin cocukluğumu o tatil koyunde gecirdim . İlkokula başlayacağım sene de hep birlikte İstanbul’ a geldik.Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra universite icin ABD’yi sectim. Davidson College’de dort yıllık Ekonomi ve Tiyatro eğitimi aldım. Ardından New York’ a taşındım. Ama orada istediğimi bulamadım.Bir gece metroda cuzdanımı calmak isteyenler tarafından tartaklandım ve benim icin New York hayali bitti.

Kenan Ece (30) son donem televizyon ekranlarındaki capkın rollerin vazgecilmez adamı.’Samanyolu’ dizisiyle adını duyuran Ece, ardından ‘Deli Saraylı’ ve şimdi de Star TV’de yayınlanan ‘İzmir Cetesi’ dizisinde capkın/yakışıklı kontenjanından karşımızda.İzmir’ deki cekimlerden fırsat bulduğunda buluştuk.Hikayesini,oyunculuk hayallerini, aşkı ve İzmir’in kızlarını anlattı.

Kariyerim İrlanda’da başladı

OYUNCULUK

CV’mi gonderdiğim Gama firmasından İrlanda Dublin’de kuracakları bir şirketle ilgili teklif aldım. Cok duşunmeden gittim. İlk zamnlarında cok yalnızlık cektim. Bu arada iki yıl Gaeity School of Acting’de oyunculuk derslerine devam ettim. Ajanslardan birine kaydoldum. Zaten aklımda her zaman, bir işim olsun ama oyunculuk da yapmalıyım vardı. Ama İrlanda’da calışma iznim bitti. Artık Turkiye’ye donecektim ki uc ay sonra ajansım surpriz bir şekilde beni aradı. Devlet kanalında yayınlanan ‘Fair City’ isimli dizi icin oyuncu arıyorlardı. Kabul edildim ve hemen calışma iznim yenilendi. 13 bolum oynadım. Ardından İrlanda Devlet Tiyatrosu The Abbey’de calıştım. Irish Film Academy’ de oyunculuk dersleri aldım. İrlanda’nın sevilen komedyenlerinden Katherine Lynch’in televizyon şovunda İspanyol bir matadoru oynadım. Bunları kısa filmler takip etti. Hedefim İngiltere’ydi. Turkiye ziyaretlerimden birinde Yusuf Kurcenli’nin Karadeniz’de gecen bir hikayesi icin teklif geldi. Horon ve şive dersleri aldım, Tuba Buyukustun’le oynadık. Boylece Turkiye’ deki oyunculuk kariyerim başladı. Ozcan Deniz’le ‘Samanyolu’, Perran Kutman’la ‘Deli Saraylı’ dizilerinde rol aldım.Şimdi de Kadir İnanır’la ‘İzmir Cetesi’… Bundan sonra iyi bir sinema kariyeri yapmak ve tiyatro yapmayı istiyorum. Cumhuriyet tarihinden aklımdaki bir karakterin biyografisini canlandırma hayalim var.

Kadınların ozguveni onları daha guzel yapıyor

‘İzmir Cetesi’ icin vaktimin coğu İzmir’ de geciyor. İzmir’in ritmi İstanbul’dan daha duşuk. Stresi az. Daha rahat yaşıyorsunuz. Orada calışmak beni mutlu ediyor. İzmir’ in kızlarına gelince; tabii guzeller ama oraya gidince “Vay!” demiyorsun. Herhalde İzmir’ in butun guzelleri İstanbul’a gelmiş. Kadınlar orada sosyal yaşamda bağımsızlıklarını daha cok ele gecirmiş. Bu da onlara ozguven veriyor. Herhalde bu yuzden goze daha guzel geliyorlar.

Calışırken sevdiğimin kokusunu duymak zevk veriyor

Tuttuğu takım: Galatasaray
Yaptığı spor: Tenis.Oynamaktan cok zevk alıyorum. Bir erkeğin hayatı boyunca ailesiyle oynayabileceği bir spor.
Asla giymeyeceği kıyafet: Taşıyabildiğim her şeyi giyerim.
Dolabındaki vazgecilmezler: Beyaz gomlek, iyi bir takım elbise, guzel duran bir kot ve şık duran bir siyah triko.
Favori parfumu: Chanel Alture.
Hayatta en zevk aldığı şey: Calışırken sevdiğimin kokusunu tenimde duymak…

Hurriyet