Haluk Leventin en anlamlı şarkılarından biri. Belki kuraldışı ama hikayesi okunmaya değer..

“Esmerdi, narindi, yaşı ufacıktı, ismim ile ismi benzeşiyordu. Cerrahpaşa hastanesi ağrı merkezinde arkadaşımın annesini ziyaret ettiğim sırada annesinin ona seslenmesini duyunca bana seslendi sanarak gayri ihtiyari donup baktığımda gordum onu. Tam karşı yatakta yatıyordu. icim cız etti. Aldığım nefesten, alabileceğim nefeslerden utandım. Gozlerim doluverdi kendimi tutum. Gulumsedim “benim de adım seninki gibi” dedim. Gulumsedi. Elindeki telefonu gosterdi “Haluk abim aldı, bana şarkı yazdı” dedi “Klibinde beni oynatacak, ama oynamak istemediğimi soyledim” dedi.
“Biliyorum yapamam” dedi burkularak..
“Yaparsın niye yapamayasın ki” dedim. Cevap vermedi , sustu. Suskunluğu icimi dağladı. Soylenmemiş ama binlerce kelime iceren bir suskunluktu. “Gene gel, Haluk abim hep geliyor” dedi.
Eve donerken hep aklımda idi. Sonrasında bir daha hic gidemedim oraya. Teyzemiz de eve dondu. 1-2 ay sonra teyzemizi kaybettik. Sonra arkadaşımdan oğrendim ki “elfida” da 2 ay oncesinden gitmiş. Orada buluşacaklarmış.”
Bir kız, Elfida'yla yaşadığı kısacık bir kac anı yazmış bu satırlara...
9 yaşındaki bir kızın, Elfida'nın hikayesi bu... Şarkıcı Haluk Levent, basından gizleyerek 16 kanserli cocuğun tedavisini ustlenmiş, Elfida onu hepsinden daha cok etkilemiş ki, ona bir şarkı bile yazmış...
ELFİDA
Yuzun gecmişten kalan
Aşka tarif yazdıran
Bir alaturka huzun
Yuzun kıyıma vuran
Anne karnı huzur
Cocukluğumun sesi
Senden bana
Şimdi zamanı sızdıran
Şımartılmamış aşkın
Sessizliğe yakın
Kimbilir kac yuzyıldır
Sarılmamış kolların
Sisliydi kirpiklerin
Ve gozlerin yağmurlu
Yorulmuşsun
Hakkını almış yılların
Elfida
Bir belalı başımsın
Elfida
Beni farketme sakın
Omzumda iz bırakma
Yukum dunyaya yakın
Elfida
Hep aklımda kalacaksın...

Sozluğe fazla ama duygulara daha fazla.. Bilmeyen vardır diye paylaşmak istedim.