Atv’nin Kara Para Aşk adlı dizisi tum hızıyla devam ediyor. Yonetmen Ahmet Katıksız diziyi ve kendisini de heyecanlandıran teknik yenilikleri anlattı.
Kara Para Ask dizisi icin ilk teklif geldiğinde ne duşundunuz?
- Ay Yapım'la daha once başka bir proje icin goruşmuştuk ama takvim uymadığı icin calışamamıştık. Tekrar bir teklif gelmesine tabi ki sevindim. Proje yazım aşamasında olduğu icin senaryoyu okumadan, hikaye uzerinden prensipte anlaşmaya vardık.
Bu dizinin yonetmen koltuğuna oturmaya nasıl ikna oldunuz?
- Yaptıkları projeleri beğendiğim bir şirketten, kalemini beğendiğim bir ekibin yazdığı dizi teklifi gelince cok duşunmeden kabul ettim.
Senaryo size geldiğinde sizi de şaşırtan, ilginizi ceken sahne ya da bolum oldu mu? Ornek verebilir misiniz? Hangi sahne ya da bolum sizi bir yonetmen olarak heyecanlandırdı?
- Cok oldu. Oncelikle ilk bolumu okudum ve cok sevdim. Sonra ikinci bolum geldi. Onu daha cok sevdim. Cekime başlamadan 3.bolum geldi ve en cok onu sevdim. İronik ama birinci bolumde okurken en cok heyecanlandığım sahneyi izleyenler goremedi. Cunku hayal ettiğim gibi olmadı sonuc. Dolayısıyla cıkardık. Yanlış hatırlamıyorsam yedinci bolumde Omer ile Huseyin'in evlerinin onunde merdivenlerde konuştukları sahneyi okurken de izlerken de
cok sevmiştim.
Kara Para Ask her bolumunde farklı surprizleriyle izleyiciyi ters koseye yatıran bir dizi. Gizem yaratılması ve merak uyandırması bakımından yonetmen olarak bu diziye siz nasıl bir katkı sağlıyorsunuz?
- Bu konuda rejinin katkısının ve oncelikli gorevinin tempoyu ayarlamak olduğunu duşunuyorum ve buna calışıyorum. Geri kalanı tamamen senaryo başarısıdır.
Aksiyonu veya merak unsurunu arttırmak icin nasıl bir yonteminiz var?
- Tek yontemim oyuncuların ic enerjilerini yuksek tutup, kamerayı da aksiyonun icine sokmaya calışmak.
Oyuncu secimine katkınız oldu mu?
- Oldu. Neredeyse secilen tum oyuncularla ve bircok secilmeyen oyuncu ile deneme cekimi yaptım. Son kararı yapımcı, idari yapımcı ve senaryo ekibiyle beraber verdik.
Oyuncu yonetimi konusunda başarılı olduğunuzu duşunuyorum. Sette oyunculara karşı tutumunuz nasıldır? Dediğim dedik sert bir yapınız mı var yoksa farklı goruş ve yeni fikirlere acık mı davranırsınız?
- Oncelikle teşekkur ederim. Prova sırasında herkes duşunduğunu ve hissettiğini soyluyor. Oyuncularla birlikte cıkartıyoruz yani sahneyi. Tabii ki her sette olması gerektiği gibi bizim sette de son karar yonetmenin. Dramatik yapıyı ve karakter devamlılığını bozmamak şartıyla oyunculardan gelen her teklife acık olmaya calışıyorum.
Kara Para Ask uygulamasında sunduğunuz ikinci ekran deneyimi nedir? Nasıl bir teknoloji iceriyor?
- Kara Para Ask uygulaması Samsung sponsorluğunda Turkiye'de daha once uygulanmayan yeni bir teknoloji iceriyor. Diziyi izlerken dizi icerisine yerleştirilen ses teknolojisiyle telefondaki Kara Para Ask uygulamasını otomatik olarak aktif hale geliyor. İzleyiciler dizi ile aynı anda mobil cihazlarındaki uygulamada cıkan soruları cevaplayıp
Samsung Galaxy S5 ile cekilen ozel bolumlere ve dizi ile ilgili onemli ipuclarına erişebiliyorlar.
Samsung S5´in kamera ozelliklerini nasıl buldunuz? Gercekten cekimlerde başarılı mı?
- Cep telefonunu gunluk hayatımda cok sık kullanıyorum. Ama ilk defa boyle bir deneyim yasadım. Kendim de Samsung kullanıcısıyım fakat S5'in kamera ozellikleri beni cok şaşırttı. Ozellikle ultra HD madunda
bile 60 kareye cıkarak slow motion cekim imkanı sağlamasını cok etkileyici buldum. Dizi cektiğimiz kameralarımızla aynı cozunurlukte olması ISO ayarı yapabilmesi, kelvin ayarları, beyaz dengesi ozelliği gayet başarılı.
Dizi ile es zamanlı bir ikinci ekran deneyimi sunuyorsunuz. Bu ekranda yer alan uygulamada dizi izleyicisine ozel bolumler yer alıyor. Bunlar tamamen S5 ile mi cekiliyor?
- Bu ozel bolumlerin hepsi Samsung Galaxy S5 ile cekiliyor. Dizi cekimlerinde kullandığımız tum teknik malzemeleri S5'in kamerasıyla birleştirdik.
Bu bolumlerin ozelliği ne? Dizideki genel goruntuler dışında, izleyiciye ne gibi bir ozel deneyim sunuyor?
- Cekilen bolumlerin ozelliği sadece uygulama kullanıcısına ozel olması ve izleyiciye hikayenin akısına dair
cok onemli ipucları vermesi.
Bu ozel bolumlere izleyici nasıl erişecek ve izleyiciye nasıl bir faydası ne olacak?
- Kara Para Ask uygulamasına Google Play Store ve Apple Store´dan tum akıllı telefon kullanıcıları erişebiliyor.
Uygulamayı indiren kullanıcılar dizi ile es zamanlı cıkan soruları yanıtlayıp, diziye daha fazla katılım sağlayabiliyorlar. Uygulamada dizi ile ilgili verilen ekstra bilgilere ulaşabiliyor ve sadece bu uygulamada olan ve S5 ile cekilen gizli ve ozel bolumlere erişebiliyorlar.
Kaynak