Cocuklarının dağa kacırıldığı iddiası ile 3 Eylul'de oturma eylemi başlatan ailelerin sayısı, eylemin 9'uncu gununde 24'e yukseldi. Bugun HDP il binası onune gelen baba Mehmet Kahraman, oğlu Ercan Kahraman'ın 1999 yılında PKK tarafından kacırıldığını ve bugune kadar butun kurumları dolaştığını fakat haber alamadığını belirterek oturma eylemine katıldı. Oğlunun şu anda 40 yaşında olduğunu belirten acılı baba, 20 yıldır oğluna hasret yaşadığını ifade ederek, oğlunun bulunmasını istediğini soyledi.
[h=3]Er Sedat'ın teyzeleri de eyleme katıldı[/h] Van'da vatani gorevini yaptığı sırada akrabalarını gormek icin Şanlıurfa'nın Viranşehir ilcesine giden ve buradan Erzurum'a giderken Lice ilcesi Fis Ovası mevkiinde PKK'lılar tarafından sozde yol kontrolu yapıldığı sırada minibusten indirilerek kacırılan er Sedat Uslu'nun (28) teyzeleri Halime Şehitoğlu ile Macide Uslu da, 2015 yılından bu yana yeğenlerinden haber alamadıklarını ifade ettiler. Halime Şehitoğlu ve Macide Uslu, Sedat'ın annesi olmadığı icin HDP il binası onune geldiklerini ve yeğenlerine kavuşmadan buradan gitmeyeceklerini soylediler.
[h=3]Kızını internetten gordu, yıkıldı[/h] Fatma Akkuş, kızı Songul Akkuş'un (16) 2015 yılında teror orgutu PKK'nın Suriye kolu YPJ'ye katıldığını ve kızını internet sitelerinde gorduğunu soyledi. HDP onundeki ailelere destek verip oturma eylemine katılan Fatma Akkuş, "Kızım geri don, ne olursa olsun kızımsın, bağrıma basıyorum geri don. Geri donmesini istiyorum. Baban hastadır ne olur geri don" diyerek gozyaşlarına hakim olmadı.
HDP Diyarbakır il binası onunde ailelerin bekleyişi 9. devam ediyor.
[h=3]'Bunlar partilidirler, kızımı gondermişler'[/h] Bugun HDP il binası onune gelen Nihan Cicek, kızı Hatun Cicek'in 5 yıl once kocasının akrabaları tarafından kandırılarak dağa kacırıldığını soyledi. Kızının hasretinden bittiğini, bir gozunun pencerede, bir kulağının kapıda olduğunu belirten anne Cicek, “Gonderen E.A., T.A.; kızımı gonderen bunlardır. Hepsi biliyorlar, bunlar kocamın akrabasıdır. Bunlar partilidirler, kızımı gondermişler. Kızım 19 yaşında, 5 yıldır gitti. Bir senesi bitti, bana telefon geldi, yaralanmıştı. Onlar bana haber verdi, parti bana haber verdi. Bir tane kız kapıya geldi, bana haber verdi. Dedi 'Anne, beni gonderen Eliftir, Tuba da biliyor.
[h=3]'Her gun gezip milleti kandırıyorlar'[/h] Ben gonderen bunlardır. Kandırıp gonderdiler.' Rica ediyorum, kızımı istiyorum. Kızımı 3 ay oncesinde ağabeyimin oğluna verdim, nişanlıydı. Kızım dedi, ‘bunlar beni kandırdılar', aynı gun kızımı kandıranlar evi terk ettiler. Diyarbakır'dalar bu kızlar. Her gun gezip milleti kandırıyorlar. Kızımı gonderen demiş, ‘Ben de doktorluk kazanayım, yaralı olduğunda gelir seni pansuman yaparım.' Hastayım, kimsem yoktur. Cocuklarım cezaevinde. Rica ediyorum, onlardan kızımı getirmelerini rica ediyorum. Onlarla bir ilgim yoktur. Kandıran bu kızlardır. 15 yıldır eşimi kaybettim. Kızımı babasız buyuttum" dedi. Anne Nihan Cicek, daha sonra diğer annelerle oturma eylemine katıldı.
Sedat Irmak - Rıdvan Kılıc
HDP onunde eylem yapan ailelerin sayısı 9'uncu gunde 24'e yukseldi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- HDP onunde eylem yapan ailelerin sayısı 9'uncu gunde 24'e yukseldi