Adı Soyadı: Lale MANSUR Doğum Tarihi: - - Doğum Yeri: İstanbul Eğitim: İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale Bolumu İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale Bolumu'nden mezun olmuştur.
Sanat yaşamına İstanbul devlet Opera ve Balesi’nde başlayan Mansur, burada baş balerin olarak uzun yıllar gorev yaptı. Oyunculuğa 1992 yılında BBC Televizyonu tarafından cekilen ve yazar Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan, yonetmenliğini James Runcie’nin ustlendiği belgesel yapım ‘Childhood’ ile başlamış, Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk, İstanbul’da diksiyon eğitimi almıştır.
1992’de ilk uzun metrajlı filmi Atıf Yılmaz’ın yonettiği ‘Duş Gezginleri’ ile Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazanan Mansur, 1993’de Ersin Pertan’ın ‘Tersine Dunya’, Şerif Goren’in ‘Amerikalı’, 1995’de Omer Kavur’un ‘Buluşma’, ‘Cemile’, 1997’de Atıf Yılmaz’ın ‘Nihavend Mucize’ adlı filmlerinde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ‘Kavak Yelleri’ dizisinin yeni bolumlerinde oyuncu olarak yer almıştır.
Odulleri
* 15.Ankara Film Festivali, 2003 En İyi Kadın Oyuncu "Karşılaşma"
* 29.Antalya Film Şenliği, 1992 En İyi Kadın Oyuncu "Duş Gezginleri"
* 7.Sadri Alışık Odulleri, 2002 En İyi Kadın Oyuncu "O da Beni Seviyor"
Oynadığı Diziler :
Kavak Yelleri
Hatırla Sevgili
Catısız Kadınlar
Peki Olur Şekerim
Esir Kalpler
Artist Palas
Duşler ve Gercekler
Gece Yuruyuşu
Nasıl Evde Kaldım
Şaşıfelek Cıkmazı
Oynadığı Filmler :
Başka Dilde Aşk
Mutluluk
Karşılaşma
Nihavend Mucize
Amerikalı
Tersine Dunya
Duş Gezginleri
Sanat yaşamına İstanbul devlet Opera ve Balesi’nde başlayan Mansur, burada baş balerin olarak uzun yıllar gorev yaptı. Oyunculuğa 1992 yılında BBC Televizyonu tarafından cekilen ve yazar Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan, yonetmenliğini James Runcie’nin ustlendiği belgesel yapım ‘Childhood’ ile başlamış, Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk, İstanbul’da diksiyon eğitimi almıştır.
1992’de ilk uzun metrajlı filmi Atıf Yılmaz’ın yonettiği ‘Duş Gezginleri’ ile Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazanan Mansur, 1993’de Ersin Pertan’ın ‘Tersine Dunya’, Şerif Goren’in ‘Amerikalı’, 1995’de Omer Kavur’un ‘Buluşma’, ‘Cemile’, 1997’de Atıf Yılmaz’ın ‘Nihavend Mucize’ adlı filmlerinde rol almıştır. Kanal D'de yayınlanan ‘Kavak Yelleri’ dizisinin yeni bolumlerinde oyuncu olarak yer almıştır.
Odulleri
* 15.Ankara Film Festivali, 2003 En İyi Kadın Oyuncu "Karşılaşma"
* 29.Antalya Film Şenliği, 1992 En İyi Kadın Oyuncu "Duş Gezginleri"
* 7.Sadri Alışık Odulleri, 2002 En İyi Kadın Oyuncu "O da Beni Seviyor"
Oynadığı Diziler :
Kavak Yelleri
Hatırla Sevgili
Catısız Kadınlar
Peki Olur Şekerim
Esir Kalpler
Artist Palas
Duşler ve Gercekler