Adı Soyadı: Burak HAKKI
Doğum Tarihi: 23 - 05 - 1972
Doğum Yeri: İstanbul
Eğitim:
Erenkoy ilkokulunda başlayan eğitim yıllarını, Fenerbahce lisesindeki ortaokul zamanları izledi. Liseyi ise bursla Semiha Şakir Ozel Deneme Lisesinde bitirdi.Daha sonra İstanbul Universitesi İktisat fakultesi, ekonometri bolumunu kazandı. İstanbul Universiteni bittikten sonra ise bitirme dereceleri sayesinde MBA İktisat Master'ı eğitimi icin İsvicre Montreux deki European University'den Burs kazandı ve kısa bir sure icin İsvicre'ye eğitim amaclı yerleşti. Ancak oradaki okula ve hayat tarzına adapte olamadığından kısa bir sure sonra tekrar ulkesine dondu.Takip eden sene İ.U.İktisat Fak.Ekonometri Bolumu Master sınavını birincilikle kazandı.
Universite ilk yılında Nasaş (Oynadığı yıllarda Ulkerspor oldu) genc basketbol takımında ve daha sonraki sene A takımda basketbol oynadı. Aynı donemde Başak Gursoy modellik ajansında mankenliğe başladı.Ancak modellik mesleğinin daha ağır bastığı bu zamanlarda okul ve spor hayatına son verme kararı aldı.
10 yıl modellik ve mankenlik yaptı 1000'den fazla defile tanıtım ve organizasyonlarda yer aldı. 10 reklam filmi oldu. Bircok yarışma da Mankenlik dalında Turkiye'yi temsil etti. Bunlar;
1993 Vizonshow da halk jurisi kendisini bay Vizon secti.
1994 Best model of Turkey yarışması 1.secildi.
1995 Manhunt International (avustralya) yarışma 4.su ve en iyi fotomodel.
1997 Top Meditteranie (Tunus ) Akdenizin en iyi ikinci mankeni odullerini Turkiye'ye getirdi
Bunların dışında 1995-2003 yılları arası zaman zaman İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa ve İsvicre başta olmak uzere dunyanın onde gelen ajanslarıyla ve modacılarıyla calıştı. Yurt dışında yaptığı modellik zamanlarındaki en onemli işleri, BMW Z3 james Bond Araba tanıtımı ve Claude Montana defileleridir..
Hayat Tarzı : Sakin, Pozitif, Evcimen
Giyim Tarzı : Casual, Spor
Hobileri : Tavla,Internet , PS2 oyunları, Ralli, Motorsiklet, Ata Binmek
Favori Aktorler : Brad Pitt, Jack Nicholson, Robert de Niro, Edward Norton, Jim carrey, Benicio Del Toro
Favori Aktris : Helen Hunt, Meg Ryan
Favori Sporcular : Michael Schumacher, Allen Iverson, Edgar Davids
Oynadığı Diziler :
Kızım Nerede
Maskeli Balo
Dudaktan Kalbe
Kaybolan Yıllar
Zehirli cicek
Gunah
Kırık ayna
Gurbet kadını
Yeniden Calıkuşu