Mesleği: Sinema Sanatcısı & Dizi Oyuncusu & Tiyatro Oyuncusu
Doğum Yeri: İstanbul, Turkiye
Doğum Tarihi: 29 Şubat 1972

Nejat İşler, 29 Şubat 1972'de İstanbul'da doğdu.
Nejat İşler, 28 Şubat 1972 yılında İstanbul�un Eyup semtinde doğdu. Feshane işcilerinden birinin torunu olan Nejat İşler, ilkoludan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi�nde devam etti.
İşler, ortamına alışamadığı yeni okulunda populer olmak ve derslerinden kacmak icin okulun tiyatro koluna girdi. Kısa zamanda populer olan Nejat İşler derslerini de boşluyordu.
İşler, liseyi bitirdikten sonra universiteye giremeyince, para kazanmak icin cay partileri duzenlemeye başladı. Nejat'ın işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi.
İşler, borclarını kapatabilmek icin Mahmutpaşa�dan t-shirt alıp Teşvikiye�de bu t-shirtleri satma kararı aldı. Kış aylarında ise t-shirt yerine kitap, dergi ve plak sattı.
Nejat İşler, İki sene sonra Yıldız Teknik Universitesi Fotoğraf bolumunu kazanarak iki yıllık olan bolumden askerlik icin iyi olmadığnı duşunerek vazgecdi.
Nejat İşler, On yıl kadar satış işleriyle uğraştıktan sonra Taksim�de dolaştığı (27 Mart Dunta Tiyatrolar Gunu) birgun, bir tiyatro sahnesinde bedeva gosterimde olan "Danton�un Olumu" adlı eseri seyretti. "Ben niye bu işi yapmıyorum?" diye duşunen Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir�de konservatuar sınavına gitmeye karar verdi ve kazandı. İstanbul�a donduğunde, ilanını gorduğu Mimar Sinan Universitesi Konservatuar Bolumune başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Universitesinin devlet konservatuar bolumunden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı.
Nejat İşler, 1995 yılında mezun olduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurdu. Tiyatronun kurulmasından sonra kendi oyunları icin hikayeler yazmaya başladı. "Belki hic okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, sadece oynayalım diye yazıyorum." dediği, "Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlı uc kitap yazdı.
Nejat İşler, 41 Antalya Altın Portakal Odulleri icin Erkek Oyuncu dalında aday olarak gosterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şohret olmak olmadığını belirten İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yapmak olduğunu, tiyatro yaparken olmek istediğini dile getirdi.
İşler, 1994 yılında rol aldığı ilk televizyon dizisi olan Gurur'dan sonra, Deli Yurek, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. 1999'da ilk sinema filmi Eylul Fırtınası'nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.
Nejat İşler, 2006 yılında "Calıntı Gozler", "Yaşamın Kıyısında" ve "İki Super Film Birden", 2007 yılında ise "Barda" ve "Yumurta" gibi filmlerde rol aldı.
Nejat İşler, 2007 yılının en populer dizilerinden biri olan "Bıcak Sırtı" adlı televizyon dizisinde de başarılı bir şekilde yerini aldı.
Nejat İşler'in Rol Aldığı Yapımlar

- Eylul Fırtınası (1998)
- Mustafa Hakkında Herşey (Fikret) (2003)
- Anlat İstanbul (Ramazan) (2004)
- Aliye (Deniz) (2004)
- Calıntı Gozler (Halil) (2005)
- Barda (Selim) (2007)
- Yumurta (Yusuf) (2007)
- Yaşamın Kıyısında (Konuk oyuncu) (2007)
- Bıcak Sırtı (2007)
- Elveda Rumeli (2007)