Catherine Zeta Jones

Filmografi
Chicago: The Musical (2003) Intolerable Cruelty (2003) Smoke & Mirrors (2003) America's Sweethearts (2001)
Traffic � 2000 High Fidelity � 2000 The Haunting � 1999 Entrapment � 1999 The Mask of Zorro � 1998 The Phantom � 1996 Blue Juice � 1995 Splitting Heirs � 1993 Christopher Columbus: The Discovery � 1992 Out of the Blue � 1991 Scheherazade � 1990 Doğum: 25 Eylul 1969, Galler.
Aile: İrlandalı bir anne ile Galli bir babanın kızı. Lyndon ve David adlı iki erkek kardeşi var.
İlişkiler: 31 Aralık 1999'da nişanlandığı Michael Douglas'dan yakında bir cocuk bekliyor.
Başlangıc: 11 yaşında iken Annie adlı oyunda bir oksuz kızı canlandırdı. Yine aynı yıl "Bugsy Malone"da Talullah karakterini oynadı. Bundan uc yıl sonra yaşadığı kasabaya gelen gezici bir muzikal oyundaki rol icin secmelere katıldı. Şovun yapımcıları onu cok beğendi ve "The Pajama Game" adlı oyunun kadrosuna alındı.
İlk filmi: 1990'da Fransız yonetmen Philippe De Broca'nın yonettiği "Scheherazade" filmindeki başrol ile ilk kez bir sinema filminde rol aldı.
Cıkışı: 1996'da televizyon icin hazırlanan Titanic mini dizisinde oynadı. Diziyi şans eseri izleyen Steven Spielberg, kendisinin yapımcısı olduğu "The Mask Of Zorro"nun yonetmeni Martin Campbell'a, Zeta-Jones'u onerdi. Her zaman olduğu gibi Spielberg'in sozu yeterliydi. Antonio Banderas'la birlikte oynadığı film beklenen ilgiyi gormese de Zeta Jones artık tum dunyada tanınan bir yıldızdı.
Biliyor musunuz:? Cocukluğunda solunumu engelleyen bir virus kaptı. Gecirdiği ameliyat dolayısıyla boynunda belli belirsiz bir iz var.
Bunu biliyor musunuz:? Cocukluğunun gectiği kasaba bir diğer unlu Galli oyuncu Anthony Hopkins'in yaşadığı yerden sadece 15 kilometre uzaktaydı.
Soz: "Ustumdeki baskı o kadar arttı ki bir gun arabamla paparazzilerden kacarken sokak lambasına carptım. O anda İngiltere'den ayrılarak Amerika'ya taşınmaya karar verdim." (Neden Amerika'ya gittiği yonundeki bir soruyu cevaplarken. )
"Spielberg benimle goruşmek istedi. Goruşmeden sadece 4 gun sonra "The Mask Of Zorro"nun cekimleri icin Meksika'daydım!"