34 yaşındaki Murat Genez'i yatalak bırakan olay, 2006 yılında ayakkabıcıda calışırken inşaatta calışan bir arkadaşının kendisini cağırması ile başladı. İnşaat alanında arkadaşı ile sohbet ederken bacağına merdiven betonu duşen Genez'in bacağı baldırdan kırıldı. Talihsiz genc, kaldırıldığı Yureğir Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu ve bacağına platin takıldı. Genez, bu ameliyattan sonra ayağa kalkıp yurumeye başlamıştı ancak iki ay sonra tekrar duşup aynı yerden bir kez daha bacağını kırınca ikinci kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu nedenle Genez'in sol bacağı sağ bacağından 5 santim kısaldı. O gunden sonra Genez bir daha calışamadı ve yatalak kaldı. Şimdi ise bacağındaki ağrılarla mucadele ediyor.
Başından gecenleri acı icinde anlatan Murat Genez, "13 sene once bacağıma merdiven betonu duştu. Ameliyat oldum, 2 ay sonra takılan platin kırıldı. Doktor, ameliyat etmeden once bacağımın kısa kalacağını soyledi ama bu kadar kısa olacağını belirtmedi. Ameliyattan sonra bacağım daha da kotuye gitmeye başladı. Bu şekilde hayatıma devam edemiyorum cok zor oluyor, sabaha kadar ağrısından yatamıyorum" diyerek yardım istedi.
Anne Hatice Genez ise gozyaşları icinde, "Benim cocuğuma bakacak gucum yok, oğlum bu şekilde calışamıyor. Benim kimseden bir beklentim yok cocuğum iyileşsin yeter. Bana yardım etsinler başka da bir şey istemiyorum onların kolesi olurum. Oğlum sabahlara kadar ağrısından sızlanıyor. Bana diyor ki, 'anne boyle yaşamaktansa olmeyi tercih ediyorum.' Artık dayanacak gucum kalmadı ne olur sesimi duyun ve oğluma yardım edin ameliyat olsun yeter başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.
Genez'in sağlık guvencesi olmadığı gibi aile engelli babasının ayda aldığı 800 lira engelli maaşı ile ayakta durmaya calışıyor.
Fatih Kece - Serkan Cetinkaya
Bacağına beton duşen gencin hayatı karardı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bacağına beton duşen gencin hayatı karardı