Dunyaca unlu boksorun ilk oruc heyecanı

Turkiye'de tatildeyken duyduğu ezan sesi ile hayatı değişen dunyaca unlu boks şampiyonu Williams'ın ilk Ramazan heyecanı.

Dunyaca unlu İngiliz ağır siklet boks şampiyonu Danny Williams, Turkiye'de tatildeyken duyduğu ezan sesinin hayatını değiştirdiğini ve İslam'ı sectiğini soyluyor.
Yıllar once ilk Ramazanını yaşadığında Musluman olalı sadece bir hafta olduğunu soyluyor. "Musluman olduktan sonra cok heyecanlanmıştım, Ramazan'ın gelişini dort gozle bekliyordum. Yemek yememek benim icin problem değildi, zaten boksor olarak belirli bir kiloya ulaşabilmek icin aclıktan olurcesine durmaya alışkındım. İlk haftadan sonra bana yakışmayan bir şekilde somurtkanlaştım" diyor eski şampiyon.

Ramazan'ın antrenmanları uzerinde buyuk bir etkisinin olduğunu kabul eden Williams, "Tum programımda değişiklik yapmak durumundaydım. Artık gunduz dovuşemiyordum. Enerji eksikliğim vardı ve gunduz yerine akşam uzeri antrenman yapıp gece gec saatlerde de koşmam gerekiyordu. Gun icinde uyku duzenimi ayarlamaya calışıyordum.

Williams, ne kadar şanslı olduğunun farkına vardığından bahsediyor ve "Tum gun oruc tuttuktan sonra yemek yiyeceğimi duşunup, kendimi suclu hissediyordum. Cunku dunyada yiyecek ve icecek bulamayan ve ne zaman yemek yiyeceklerini bilmeyen cocuklar vardı" diyor.

William, Ramazan'ın neden sadece susuzluk ve aclık deneyimi olmadığını da acıklıyor ve "Ramazan'da daha da iyi bir insan olmaya calışıyorum, gunahlarımın affedilmesi ve ruhumun arınması icin dua ediyorum.

Her Ramazan, bir sonraki Ramazan'ın daha da iyi gecmesi ve İslami bilgilerimi arttırmak icin kendimi geliştirmeye calışıyorum. Birkac Ramazan once sakal bırakmaya başladım" diyerek sozlerini bitiriyor.

Kaynak:http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=24673

Helal olsun ne diyelim