Zunnun-i Mısrî Hazretleri anlatıyor: Nil Nehri kenarında bulunuyordum. Bir de baktım ki kocaman bir akrep geliyor. Cok korktum. Onu oldurmek istedim. Baktım ki bana doğru gelmiyor.
Takip ettim. Suyun kenarına kadar geldi. O sırada sudan bir kurbağa cıktı. Akrebi sırtına aldı, karşıya gecirdi. Ben de onları takip ediyordum. Karşıda akrep kurbağanın sırtından indi. İlerde, bir ağacın altında yatan ve mışıl mışıl uyuyan bir gence doğru yoneldi.
Genc tanıdığım, gunah işlemekle vakit geciren Âsi birisiydi. Kendi kendime "Allah Allah, demek ki bu akrep karşıdan bu genci zehirlemek icin buraya geldi" diye duşundum. Akrebi oldurmek istedim. Bu sırada kocaman bir yılanın da uyuyan gence doğru geldiğini gordum. İyice şaşırmıştım. Genci zehirleyecekti.
Akrep yılana doğru yoneldi. Kafasının uzerine cıktı. Kafası uzerinden yılanı sokmaya başladı. Oldurunceye kadar yılanı soktu. Yılan oldukten sonra tekrar geldiği yere yoneldi. Kurbağa, kenarda onu bekliyordu. Akrebi sırtına aldı, karşıya gecirdi.
Demek ki akrep o genci sokmak icin değil, yılandan onu korumak icin gelmişti. Daha doğrusu onun icin vazifelendirilmişti. Buna cok hayret ettim. Uyuyan genci uyandırıp hadiseyi anlattım. O da hadisenin cok tesiri altında kalmıştı. Ondan sonra tevbe etti ve bir daha kotuluk işlemedi. Hep iyi insanlarla beraber ve iyi ameller işlemekle meşgul oldu.
goren gozle bakabılenler icin!!!!
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah'ın Hikmetlerine Akıl Ermez!!!!