Vaizler seminerinde Mehmet Bektaş adındaki bir vaiz arkadaş şoyle bir olay anlatmıştı:
Bizim orada bir hafız mukabele okurken arada bir parmağını ağzına goturerek ıslatırdı. Kendisine bunu neden yaptığı sorulduğunda sebebini şoyle acıklamıştı:
''-Ben gencken bir koyde imamlık yapıyordum. O koyde, haksızlık yapan , haramdan mal toplayan ve faizcilik yapan zengin bir adam vardı. Bir gun o adam olmuştu. Cenaze techiz ve tekfin edilerek mezara defnedilmişti. Bir kac gun sonra birisi bu adamın olumu şuphelidir. Zehirlenmiş olabilir şeklinde savcılığa şikayet etmişti. Savcı bey yanına karakol kumandanını ve hukumet tabibini de alarak koye geldi. Soruşturma ve araştırma yapıyordu. Bu arada mezarın acılmasını ve mevtanın otopsi yapılmasını istedi. Muhtarı, bekciyi koylulerden bir kac kişiyi de alarak mezarlığa gittik. Kabrin uzerindeki toprakları kenara attık. Tahtalarını aldık. Olu kefen icinde yatıynordu. Ben imam olduğum icin bana:
-Once sen aşağıya in ve olunun kefenini ac dediler. Ben inip kefeni actığımda bir de ne goreyim? Olunun tam goğsunun uzerinde altın gibi bir şey var. Acaba gercekten altın mı? bir dokunuyum diye duşundum. Ve elimi uzatarak işte bu parmağımın ucunu değdirdim.
Aman Allahım! O altın o kadar kızdırılmıştı ki, dunyada hic bir şey o kadar sıcak olamazdı. Oradan gelen ateş sanki elektrik carpmış gibi tum vucudumu yaktı ve titretti. Meğer o, oluye kabir azabı olması icin kızdırılıp goğsune konulan bir şeymiş. Ben hemen bu durumu anladım. O anda kimseye soyleyemedim. Doktor incelemesini yapıp raporunu yazdı. Biz mezarı kapattık.
Aradan uzun yıllar gecmesine rağmen hala o ateşin acısını parmağımın ucunda hissederim. Ağzıma goturup ıslatarak acıyı hafifletmeye calışırım.
Evet arkadaşlar işte boyle. Kendimize gelmemiz icin ibret alınacak gercek bi olay.
Peygamber Efendimiz bir Hadis'i Şeriflerin de buyuruyor ya: ''Kabir ya cennet bahcelerinden bir bahce veyahutta cehennem cukurlarından bir cukurdur'' diye.
Allah'u Teala da cumlemizin, kabirlerimizi cennet bahcelerinden bir bahce eylesin inşallah. Amiiin...