Omrunun elli yılını komunist ideoloji yolunda harcayarak bu batıl davasında şohreti yurt dışına taşmış Bir insan olan Salih Gokkaya'nın, daha sonra İslÂm'la muşerref olarak Hakk'a rucû ettiğini...
Komunizm fırtınalarının butun dunyayı kasıp kavurduğu bu gunlerin birinde Salih Gokkaya'nın "Turkiye Komunist Talebe Teşkilatı Başkanı" sıfatıyla Yugoslavya Devlet Başkanı Mareşal Tito'nun şeref misafiri olarak Belgrad'a gittiğini...
Omrunun son gunlerini gecirmekte olan Tito'yu ziyaret ettiklerinde, hayatını komunizme adayan bu ihtiyar liderin buyuk bir pişmanlık icinde:
"Yoldaş, ben oluyorum artık... Olumun ne derece korkunc bir şey olduğunu size anlatamam. Anlatsam bile sıhhatli ve genc olan sizler, bu yaşta bunu anlayamazsınız. Duşunun; olmek, yok olmak... Toprağa karışmak ve donmemek uzere gidiş... İşte bu cıldırtıyor beni... Dostlarımızdan, sevdiklerimizden, unvan ve makamlardan ayrılmak... Dunyanın guzelliklerini bir daha gorememek... Ne korkunc bir şey anlamıyor musunuz?
Yoldaşlarım, sizlere acık bir kalple itirafta bulunmak istiyorum: Ben oldukten sonra, toprak olacaksam, diriliş, ceza veya mukafat yoksa, benim yaptığım mucadelenin değeri nedir? Soyleyin bana? Ha yoldaşlarımın kalbine gomulecekmişim veya unutulmayacakmışım veya alkışlanacakmışım neye yarar?
Ben mahvolduktan sonra, beni alkışlayanların takdir sesleri, kabirde vucudumu parcalayan yılan ve cıyanları insafa getirir mi? Soyleyin bu gidiş nereye? Bunun izahını Marks, Engels, Lenin yapamıyor.
İtiraf etmek zorundayım;
Ben Allah'a, peygambere ve ahirete inanıyorum artık. Dinsizlik bir care değil. Duşunun, şu kainatın bir Yaratıcısı, şu muhteşem sistemin bir kanun koyucusu olmalıdır... Bence olum de son olmamalıdır...
Mazlumca gidenlerle, zalimce olenlerin bir hesaplaşma yeri olmalıdır. Hakkını almadan, cezasını gormeden gidiyorlar. Boyle keşmekeş olamaz. Ben bunu vicdanen hissediyorum. Oyle ki, milyonlarca sucsuz insanlara yaptığımız eza ve zulumler, şu anda boğazıma duğumlenmiş bir vaziyette...
Onların ahlarına kulak verecek bir merci olmalı... Yoksa insan teselliyi nereden bulacak? Bunların bir acıklaması olmalı... Marks bu mevzuda halt işlemiş. Uyuşturmuş beynimizi...
Nedense olum kapıya dayanmadan bunu idrak edemiyoruz. Belki de goz kamaştırıcı makamlar buna engel oluyor. Ben bu inanctayım yoldaşlarım, sizlerde ne derseniz deyin!" diyerek muthiş bir itirafta bulunduğunu...
biliyormuydunuz?
Halit Ertuğrul/Kendini Arayan Adam'dan nakleden İbrahim Refik;Tarih Şuuruna doğru;sf:101 vd.T.O.V.yayınları
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Tito'dan Muthiş İtiraflar