Uzun gelebilir fakat meraklandıracaktır eminim.
Aylardır gunlerdir aklıma geldikce sinirleniyorum araştırıyorum ama bi halt bulamıyorum .
Bu başlık altında farklı duşuncelere kapılmış olabilirsiniz.Veya ben konuya acıklık getireceğim şeyi başlığa yansıtamamışımdır.Onceden bunu beliritiyim sonra hakaret kufurler altında kalmayayım edenler olursada affımı burda belirtmişim zaten.Bana giren cıkan olmaz.
Şimdi once bir Hz.Adem'in hikayesine gidelim.O meyvayı yemiş ve sonunda dunyaya gelmiş Hz.Havva ile turemiş bu zamana kadar gelmişiz.Hikayenin ozeti budur.Daha fazla ayrıntıya gerek yok.Oyle değil mi ?
Birde Taş Devri'ne gidelim.İnsanlar mağarada yaşıyor.Avcılık var.Uretim yok.Tuketim var.Dunya buz bir kutle halinde yazı yok,dil yok inancda yok.Resmi bir şekilde "İnsanlık Tarihinin En Karanlık Donemi" diye adlandırabiliriz.Bunu coğumuz biliyor.Sonradan tabi yuz yıllar gectikce ateş,yazı,avcılık aletleri gelişmiş vs..
Bu donemi her zaman kafamızda canlandıralım bir duşunelim.Şimdi kritik noktaya geldik.
Melekler Hz.Adem'e secde etmişlerdir oyle değil mi ? Hz.Adem yaratıcının Allah(c.c) olduğunu biliyor oyle değil mi ? Resmen onla konuşuyor goruyor oyle değil mi ? Mantıken Bize nakledilenleri duşunulurse durum boyle.Hz.Adem hikayesini tekrar duşunelim.Pekii madem Hz.Adem Allah'a(c.c) dua ederek yok edilmiyor ama cennetten atılıyor.Bunları yaşamış bir insan.Dunya'ya geliyor.Hayat devam ediyor turuyorlar elbette bir şekilde Hz.Adem bu yaşadıklarını soyuna anlatmıştır oyle değil mi ? Mantık olarak duşunun.O zaman Allah'a(c.c) ibadet etmede devam eder.Ona kulluk yapmada devam eder.Bu durumda ordan gelen soy (Bizim Babamız Hz.Adem , Anamız Hz.Havva) diyoruz değil mi ? .Ordan gelen soy yani insanlığın geldiği soyda bu ilkel insanların hic bir şeye sahip olmamaması normal bir durum mudur ? .Bu gelen soyda mutlaka Allah'a(c.c) ibadettde gelmiş surmuştur.Bu durumda İlkel insanlar neden bir yaratıcının varolmadığını bilmiyorlar.Neden tek yaratıcının olduğunu bilmiyorlar.Neden ilk tarım geliştiğinde bereket heykelcikleri dikiyorlar onlara tapıyorlar ?.Neden Allah'a(c.c) ibadet inancına sahip değiller neden Allah'ı(c.c) bilmiyorlar.Bakın islamı bilmiyorlar demiyorum cunku bilirizki İslam Hz.Muhammed S.a.v 'den sonra tum dunyaya yayılmıştır.İbadetten bahsediyorum.Biliyoruz ki namazın 5 vakitide eskiden farz değildi (islam yayılmadan once).2-3 Bazen 30 Vakit,rekat secde ediyorlardı.Peki İlkel insanlar neden bunları bilmiyorlardı.Madem Hz.Adem'den sonra 124.000 tane peygamber gelmiştir (Bazı hadisler işarete alınarak resmi rakam değildir).Peygamberlerin hepsi islamı yaymak Hz.Cebrail'den gelen vahiyleri insanlara yaymaktı değil mi ?.124.000 Az bir rakam değil o zamandan bu zamana ilkel insanların icindede mutlaka bir peygamber olamaz mı ? Mutlaka bir peygamber cıkıp islamı insanlara gelen mesajları insanlara yaymamış mıdır ? Madem yaymışdır neden yazı yok ? Ateş yok arac gerec yok neden insanlar mağaralarda yaşıyor bu gibi bir soydan geldikleri halde ?
İşte ben bunu daha fazla orneklendirebilirim hatta 10 sayfaya kadar cıkarabilirim ama kısa kesiyorum sanırım ne demek istediğimi anladınız.Ben bunları duşunmekten bıktım artık birisi cıksada cevaplasa bakın kesinlikle ve kesinlikle tamamen mantık yuruterek duşunuyoruz.Ben kesinlik vermiyorum şart koşmuyorum şoyle bir duşunduğumuzde mantıksız gelmiyor mu ? Bana geliyor hemde şiddetli bir şekilde.Anlamadıysanız canınız sağolsun.Okumadıysanızda canınız sağolsun

Duşuncelernizi yorumlarınızı bekliyorum uzun yazın yazmayın her turlu okurum cunku sizin duşunceleriniz değerli ..